Εμβολιασμοί: Αγώνας δρόμου στο «και πέντε» μετά τις καθυστερήσεις    

Αλλά έρχεται επιτάχυνση με τον εμβολιασμό στο σπίτι 

Στους λόγους που σημειώθηκε εφησυχασμός για το πρόγραμμα εμβολιασμού μετά την αρχικά καλή πορεία του,  με αποτέλεσμα τελικά να υπάρξουν καθυστερήσεις, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Εμβολιασμοί: Influencers και ιερείς ζητά να «επιστρατευθούν» η κυβέρνηση  

«Μάλλον υποτίμησαν τη ζημιά που έκανε η διαχείριση του Astra Zeneca και έβαλε πολύ κόσμο στην κατηγορία των σκεπτικιστών και τώρα τρέχουν για να τους πείσουν με πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα.  Ενεργοποίησαν αργά τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες να μαζεύουν ομάδες 50 – 50 ανθρώπους  στα χωριά, όπως έγινε στην Κρήτη.  Τώρα έχουν αιτήματα  από Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Στερεά  Ελλάδα και είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν, ενώ θα μπορούσαν να το είχαν κάνει ένα μήνα πριν,  όταν αρχίσαμε να έχουμε πολλά εμβόλια».  

Εμβολιασμοί: Τη συμβολή της Εκκλησίας ζήτησε ο Πέτσας από Ιερώνυμο 
 

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και στον  εμβολιασμό κατ’ οίκον για 140.000 πολίτες. Όπως τόνισε το σχέδιο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα και θα ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα. Όμως σχολίασε ότι « δυο μήνες το ακούμε, έπρεπε να έχει ήδη γίνει».  

Όσον αφορά τα κίνητρα στους 18ρηδες με το Freedom Pass, τόνισε ότι το μέτρο έφερε όντως ένα αποτέλεσμα και αυξήθηκαν κατά 30% τα ραντεβού για εμβολιασμό από τους νέους 18 – 25 ετών. Αλλά πρόσθεσε η Κ. Μακρή: «Ανοσία πια θα αποκτήσουν όμως στα τέλη Αυγούστου, αφού θα έχουν γυρίσει από τα νησιά».  

Πιερρακάκης στο Star: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος του ψηφιακού πιστοποιητικού

«Οι κινήσεις δεν είναι κακές, είναι αργές. Όλα έπρεπε να έχουν γίνει, για να μην τρέμει τώρα η ψυχή μας» κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top