Πιερρακάκης στο Star: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος του ψηφιακού πιστοποιητικού

Πότε θα δοθεί το voucher των 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους  

Στις δύο ψηφιακές εφαρμογές που «ρίχνει»  η Πολιτεία στη μάχη κατά της πανδημίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Πιερρακάκης στη Βουλή: Με έντονο ελληνικό χρώμα το ψηφιακό πιστοποητικό 

Όπως ανέφερε o κ. Πιερρακάκης, «μέσω της πρώτης εφαρμογής θα ελέγχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό, ακόμα και όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα κατάστημα, ως προς τη γνησιότητά του». 

Η εφαρμογή θα έχει διαφορετικό χρώμα, πράσινο -κίτρινο – κόκκινο, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ελέγχου.  Πράσινο όταν είναι όλα «Ok» και ο κάτοχος έχει όντως εμβολιασθεί ή νοσήσει,  κίτρινο όταν προορίζεται για άλλη κατηγορία χώρων και κόκκινο όταν δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα του εγγράφου. 

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς το εκδίδουμε

«Την εφαρμογή θα μπορεί να κατεβάζει κάποιος από τα γνωστά ηλεκτρονικά stores», ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής της συσκευής και το λογισμικό της, πρόσθεσε.      

Και από την πρώτη δόση εμβολίου τα 150 ευρώ στους νέους

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε επίσης στη Μ. Ζαχαρέα σχετικά με το voucher των 150 ευρώ (Freedom Pass) και το πότε θα δοθεί στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών, ότι η ημερομηνία στόχος είναι  η 20η  Ιουλίου. Διευκρίνισε ακόμη ότι θα δοθούν και σε αυτούς που ήδη εμβολιάσθηκαν (ακόμη και με τη μία από τις δύο δόσεις) αλλά και σε αυτούς που θα εμβολιασθούν, ενώ τα στοιχεία θα αντλούνται από το gov. gr. Θα είναι ουσιαστικά σαν προπληρωμένη κάρτα για συγκεκριμένες αγορές σε κλάδους κυρίως που επηρεάσθηκαν από την πανδημία. 

Freedom Pass: Πότε θα πάρουν οι νέοι τα 150 ευρώ

Ο κ. Πιερρακάκης απάντησε επίσης σχετικά με το αν υπάρχει αύξηση στην προσέλευση για τον εμβολιασμό στους νέους 18-25 ετών χάρη στο Freedom Pass και τα 150 ευρώ, ότι «υπάρχει σαφέστατα αύξηση, τα μέτρα έχιουν πιάσει τόπο».  «Έχουμε την αίσθηση ότι η βελώνα κινείται» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  

 

Τέλος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται  να  ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. «Στις μεταβιβάσεις ακινήτων σχεδιάζεται ένα σύστημα με το οποίο όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο» διαβεβαίωσε.         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top