Χωρίς ελέγχους στα λιμάνια για πιστοποιητικά εμβολιασμού και test! 

Δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα παρά την αύξηση των κρουσμάτων    

Την αποκάλυψη ότι δεν υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι στα λιμάνια για πιστοποιητικά εμβολιασμού και test  έκανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star!   Κι αυτό μάλιστα συμβαίνει παρότι ο επιδημιολογικός χάρτης προκαλεί ανησυχία, καθώς έχουμε αρκετά νησιά ήδη στο κίτρινο και το πορτοκαλί χρώμα επιδημιολογικού κινδύνου, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Ρόδος και η Κρήτη. 

Μετακίνηση σε νησιά: Τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί με την α' δόση


Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή η πλειοψηφία των τουριστών έφτασε εκεί με πλοία, στα οποία μέχρι σήμερα τουλάχιστον δε γινόταν κανένας έλεγχος. 

Νέα μέτρα από 5/7: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test στα νησιά 

«Θεωρητικά και τώρα ταξίδευες μόνο με self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κανείς όμως δεν το ήλεγχε. Έβγαινε ένας από το πλήρωμα, μάζευε αυτή τη δήλωση υγείας, χωρίς καν να την κοιτάξει και μπαίνανε όλοι στο πλοίο. Και η πληρότητα στα πλοία είναι πια στο 85%, δηλαδή ο ένας κάθεται δίπλα στον άλλον, καθώς ελάχιστες είναι οι κενές θέσεις» επισήμανε η Κ. Μακρή  και πρόσθεσε:  

Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες   

«Άρα λοιπόν υγειονομικά πρωτόκολλα και τώρα υπάρχουν, μόνο που δεν τηρούνται. Αν αυτό δεν το αλλάξουν, να σκανάρουν ένα - ένα τα τεστ από τη Δευτέρα, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Και το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το βλέπει».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top