Η μετάλλαξη Δέλτα βάζει φρένο στον Τουρισμό

Μη επιτεύξιμος ο στόχος του 50% των εσόδων του 2019

Ελευθέριος Βενιζέλος

Μαύρα μαντάτα για τον τουρισμό φέρνει η «επέλαση» της μετάλλαξης Δέλτα.

Η αυστηροποίηση των διαδικασιών για τους Ρώσους επισκέπτες, οι οποίοι θα εισέρχονται στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ, ακόμη κι αν είναι εμβολιασμένοι, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως παραδέχονται επαγγελματίες του κλάδου, η - ούτως ή άλλως - δύσκολη φετινή τουριστική σεζόν γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», που σαρώνει όλη την Ευρώπη.  

Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

«Όσο θα προχωρά η “Δέλτα”, τόσο θα αυστηροποιούνται οι διαδικασίες για όλους», εκτιμούν παράγοντες του Τουρισμού.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτήν τη στιγμή ούτε καν ποια μπορεί να είναι η διάρκεια της φετινής σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι οι πληρότητες για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο παραμένουν σε μηδενικά επίπεδα, λόγω της αβεβαιότητας.

Μετάλλαξη Δέλτα: «Είναι ανησυχητική. Είναι σαν μια νέα πανδημία»

Οι Βρετανοί δύσκολα θα έρθουν και μετά τις 17 Ιουλίου, καθώς ήδη στρέφονται σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης- και όχι μόνο- που περιλαμβάνει η περιβόητη «πράσινη λίστα».

Ο γνωστός τουριστικός Οδηγός Conde Nast Traveller, ενημερώνει τους επίδοξους ταξιδιώτες του «Νησιού» για τις 27 περιοχές που δεν κρύβουν ταλαιπωρίες με καραντίνες κατά την επιστροφή τους και σε αυτές φιγουράρουν ανταγωνίστριες της Ελλάδας, όπως η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ.

Μετάλλαξη Δέλτα: Νέες οδηγίες του ΠΟΥ για τη μάσκα

Με αργούς ρυθμούς αναμένονται, επίσης, οι αφίξεις από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top