Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Έρχεται είσοδος με barcode σε εστιατόρια, μπαρ, συναυλίες και σινεμά

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα προνόμια των εμβολιασμένων από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής (25/6)

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ένα συγκεκριμένο κίνητρο για εμβολιασμούς και μόνο. 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκερτσος, θα παρουσιάσει το πλαίσιο των διευκολύνσεων, αλλά όχι τις διευκολύνσεις. Οι ανακοινώσεις για τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους θα γίνουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Οι διευκολύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα «προνόμια» θα είναι στοχευμένα, δε θα ακροβατούν από συνταγματικής άποψης και θα υπάρχουν και προβλέψεις για όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν.

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει για covid free επιχειρήσεις - πολίτες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επιχειρήσεις με κλειστούς χώρους θα επιτραπεί στους επιχειρηματίες, που το επιθυμούν, να δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή πολίτες που έχουν νοσήσει ήδη κι έχουν αποκτήσει αντισώματα κατά της covid-19.

Εφόσον η επιχείρηση επιλέξει να λειτουργήσει ως covid free χώρος, τότε οι ιδιοκτήτες δε θα απαιτείται να ακολουθούν επιπλέον υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

Ο έλεγχος των πολιτών θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία θα ελέγχει τη γνησιότητα του QR code του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού

Όσον αφορά στα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δε θα γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως κινηματογράφους, θέατρα, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Επιπλέον αναμένεται να μπορούν να κάνουν ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ.

Είσοδος με barcode

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν να αποφασιστεί να μπαίνουν σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ και εστιατόρια χωρίς περιορισμούς, αλλά  με την επίδειξη του Ευρωπαϊκού ή του Εθνικού πιστοποιητικού, που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος θα το ελέγχει μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, από το gov.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top