Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει για covid free επιχειρήσεις - πολίτες

Σήμερα οι ανακοινώσεις

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα προνόμια των εμβολιασμένων από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής (25/6)

«Ξεκλειδώνουν» τα προνόμια των εμβολιασμένων. Η κυβέρνηση ελπίζει πως θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, ώστε να αποτραπεί ένα νέο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο, υπό την απειλή της ταχείας μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα που έχει σημάνει ήδη συναγερμό.

«Ναι» από Μητσοτάκη σε διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Έτσι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπου αναμένεται να ξεκλειδώσουν οι διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους. 

Έρχεται πλήρης ελευθερία για όσους έχουν εμβολιαστεί

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα προνόμια θα είναι στοχευμένα, δε θα ακροβατούν από συνταγματικής άποψης και θα υπάρχουν και προβλέψεις για όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν.

Προνόμια για τις covid free επιχειρήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιχειρήσεις με κλειστούς χώρους θα επιτραπεί στους επιχειρηματίες που το επιθυμούν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή πολίτες που έχουν νοσήσει ήδη κι έχουν αποκτήσει αντισώματα κατά της covid-19.

Εφόσον η επιχείρηση επιλέξει να λειτουργήσει ως… covid free χώρος, τότε οι ιδιοκτήτες δεν θα απαιτείται να ακολουθούν επιπλέον υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο έλεγχος των πολιτών θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία θα ελέγχει τη γνησιότητα του QR code του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού. 

Τα προνόμια όσων εμβολιάσθηκαν -  Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση

Αν όμως μια επιχείρηση επιλέξει να δέχεται όλους τους πολίτες ανεξαιρέτων, τότε θα απαιτείται η εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. του χώρου και σε μερικές περιπτώσεις και απόδειξη αρνητικού τεστ. 

Μητσοτάκης: Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους την επόμενη εβδομάδα

Όσον αφορά στα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δε θα γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθούνται όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία. 

Προνόμια Εμβολιασμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως κινηματογράφους, θέατρα, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ, κτλ. 

Επιπλέον αναμένεται να μπορούν να κάνουν ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ.

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

Ήδη έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση μάσκας στα γυμναστήρια (εφόσον πέρασαν 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού), ενώ από σήμερα δε θα απαιτείται να κάνουν self test για την είσοδο τους στο χώρο εργασίας.

Από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται και η ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της Ε.Ε. με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Από σήμερα τέλος αποτελεί παρελθόν η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30 το βράδυ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top