Έρχεται πλήρης ελευθερία για όσους έχουν εμβολιαστεί

Για ποιους θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο

Επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα θα έχουν σύντομα όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Η συζήτηση για τα «προνόμια» (ή διευκολύνσεις, όπως τις αποκαλεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης) σε εμβολιασμένους έχει ανοίξει εδώ και αρκετές εβδομάδες και είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά, ανάμεσα στα οποία είναι η μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και η άδεια να κάθονται περισσότερα άτομα σε ένα τραπέζι, αν είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Ανοίγουν οι παιδότοποι τον Ιούλιο υπό προϋποθέσεις

Κορωνοϊός: Παρενέργειες μετά το εμβόλιο - Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε λόγο για σταδιακή απελευθέρωση της δραστηριότητας για όσους έχουν εμβολιαστεί, τονίζοντας πως θα υπάρξει «πλήρης αποκατάσταση της ελευθερίας», δηλαδή για κίνηση και δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

«Είναι μια συζήτηση που γίνεται σε όλο τον κόσμο. Τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει μια σταδιακή απελευθέρωση της δραστηριότητας για εκείνους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Και απολύτως λογικό γιατί είναι διαφορετικό το επίπεδο κινδύνου για εκείνον που δεν έχει λάβει την προστασία της ανοσίας του εμβολίου και με αυτόν που την έχει λάβει. Είναι δύο διαφορετικά επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων. Στην πραγματικότητα μιλούμε για το ότι θα αποκατασταθεί η πλήρης ελευθερία όλων όσοι έχουν εμβολιαστεί», είπε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

Από την κυβέρνηση, εκτιμούν αφενός ότι είναι δίκαιο το να αρθούν οι περιορισμοί για όσους έχουν εμβολιαστεί και αφετέρου ότι οι διευκολύνσεις θα λειτουργήσουν ως κίνητρο, σε όσους είναι ακόμη διστακτικοί.

Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου,  σημειώνοντας πως είναι προφανές πως πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για υποχρέωση εμβολιασμού «στις υπηρεσίες εκείνες, οι οποίες αποτελούν πηγή για τη τυχόν μετάδοση σε ευάλωτες κατηγορίες, π.χ. τις υγειονομικές μονάδες και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση αν χρειαστεί.

ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία

Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους

«Όσοι είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν υπάρχει δικαιολογία και όσοι δεν επιθυμούν για κάποιο λόγο να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινούνται από τη θέση τους», είπε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε μιλάμε για απολύσεις.

Για εργασιακό: Αποτελείται κατά 90% από εγγυήσεις υπέρ των εργαζομένων

Όσον αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι «η κυβέρνηση φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο κατά τουλάχιστον 90% αποτελείται από αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις υπέρ των εργαζόμενων».

Υπογράμμισε ότι κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύεται ο έλεγχος των εργοδοτών από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που αποκτά αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, τόνισε ότι για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο ελέγχονται οι εργοδοτικές καταχρήσεις.

Εκτός ορίων το διαφημιστικό σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας

«Όταν κάποιος δηλώνει συμμετοχή σε ένα συνέδριο ή όταν κάποιος δίνει αιγίδα, δεν μπορεί να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο», σχολίασε για το ακυρωθέν Συνέδριο Γονιμότητας και την απόσυρση της αιγίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και σειράς ομιλητών.

Συνέδριο Γονιμότητας: Ακυρώθηκε μετά τις αντιδράσεις για το προωθητικό σποτ

«Είναι αυτονόητο ότι ο τρόπος με τον οποίο κοινοποιήθηκε η προβολή του Συνεδρίου ήταν εντελώς έξω από τα όρια τα οποία επιτρέπονται και γι’ αυτόν τον λόγο, ορθώς απεσύρθη το Συνέδριο και δε θα έχουμε αυτού του τύπου τις συζητήσεις», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top