«Ναι» από Μητσοτάκη σε διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

«Να χτίσουμε τείχος ανοσίας και αποτρέψουμε την επανεμφάνιση του ιού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπέρ των διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, από τα Ιωάννινα, στα οποία βρέθηκε για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, έτσι «θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη δημοσιότητα σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής

«Γίνεται μία μεγάλη κουβέντα και μία μεγάλη συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα. Πιστεύω ότι αν απλά σκεφτούμε λίγο λογικά και αντιληφθούμε πόσο τεράστια επιτυχία ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουμε πολλά ασφαλή εμβόλια διαθέσιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς που τόσο μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι όλοι θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να κάνουμε το σωστό. Το σωστό για τους εαυτούς μας, το σωστό για τις οικογένειές μας. Ειδικά για τη νεολαία, η οποία θα θελήσει και το καλοκαίρι να ξανακάνει όλα αυτά τα οποία δεν μπόρεσε να κάνει τόσο καιρό, να βγει, να διασκεδάσει, να περάσει έτσι ελεύθερα και χαλαρά, θα αισθανθούν όλοι πολύ πιο ασφαλής εφόσον είναι εμβολιασμένοι», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δίνουμε πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, δίνουμε έξυπνα κίνητρα ή διευκολύνσεις για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, είναι πάντα καλοδεχούμενες δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την κεντρική διοίκηση, από το κεντρικό κράτος. Είμαι σίγουρος ότι και σε τοπικό επίπεδο και σε περιφερειακό επίπεδο μπορείτε να κάνετε πολλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έρχεται πλήρης ελευθερία για όσους έχουν εμβολιαστεί

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μείωση των κρουσμάτων και εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία και τους επόμενους μήνες, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό ο εμβολιασμός.

Μάλιστα, ζήτησε «να ξανακάνουμε μία νέα προσπάθεια αυτούς τους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, σίγουρα ενόψει του φθινοπώρου, να τους συστήσουμε ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να κάνουν».

«Είμαι σίγουρος ότι και η νεολαία μας θα ανταποκριθεί ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο, συλλογικά, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επανεμφάνιση του ιού», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top