Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη δημοσιότητα σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής

Πελώνη: Το έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά και τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

«Η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα την δημόσια υγεία και τον σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, τη συλλογική ευθύνη και την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία», σημείωσε.

Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή έχει εισηγηθεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμών ομάδων των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές φροντίδας, χωρίς να αποκλείεται σε αυτούς να προσθέτουν και εργαζόμενοι και άλλων κατηγοριών καθώς επίσης και κίνητρα σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής

Μάλιστα, τίθενται - σύμφωνα με την Καθημερινή - και τρεις προϋποθέσεις:

-    να υπάρχει δυνατότητα ο οποιοσδήποτε να κάνει όποιο εμβόλιο επιθυμεί,

-    να λειτουργήσουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε ουδείς να χρειάζεται να απομακρυνθεί πολύ από τον τόπο κατοικίας του

Πελώνη για Γλυκά Νερά: Συγχαρητήρια στην αστυνομία για την εξιχνίαση

-    να υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, με στόχο να ισχύσει το μέτρο από το φθινόπωρο.

«Να χτίσουμε γρήγορα το τείχος ανοσίας»

Η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε «μείζονος σημασίας» το να χτιστεί γρήγορα το τείχος της ανοσίας, ενώ είπε πως οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 7.244.000.

«Οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι μια κατάκτηση όλων των Ελλήνων την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top