Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κικίλιας: Πάνω από 90% όσων εμβολιάστηκαν με AstraZeneca κάνει και 2η δόση

Μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Η Επιτροπή Βιοηθικής θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για καίρια επαγγέλματα σε χώρους που πρέπει να προασπιστεί η Δημόσια Υγεία, κυρίως για τους επαγγελματίες υγείας», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η συζήτηση αφορά το εάν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή όχι, σε γηροκομεία, οίκους ευγηρίας, σε νοσοκομειακές μονάδες όπου βρίσκονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, και γενικά σε δομές όπου διακυβεύεται η Δημόσια Υγεία.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, «θα συνυπολογιστεί και η συνταγματικότητα». Ωστόσο, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο «το να υπάρχουν συμπολίτες μας μέσα σε ΜΕΘ, μέσα στα Νοσοκομεία ή μεγάλοι σε ηλικία, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, σε οίκους ευγηρίας να μη θέλουμε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με επαγγελματίες υγείας».

Τι θα γίνει με τα προνόμια σε εμβολιασμένους

Παράλληλη είναι και η συζήτηση για τα προνόμια (ή διευκολύνσεις, όπως τις αποκαλούν από την κυβέρνηση) στους εμβολιασμένους.

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

«Δε θεωρώ ότι υπάρχουν προνόμια. Αυτοί που εμβολιάζονται επιστημονικά τεκμαίρεται ότι μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες τις οποίες έκαναν στον παρελθόν», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους

Ο υπουργός κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να πάει στράφι η προσπάθεια, που έκανε η κοινωνία. Οδηγούμαστε με προσεκτικά βήματα σε μια κανονικότητα».

Πάνω από 90% όσων εμβολιάστηκαν με AstraZeneca κάνει και τη 2η δόση

Στην Ελλάδα ήδη έχουν ξεπεράσει τα 7.250.00 εμβολιασμούς και τους 3.050.000 πλήρως εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

AstraZeneca: Σύγχυση με την ανάμειξη δύο εμβολίων - Τι λένε οι ειδικοί

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και τη δεύτερη δόση, σε όσους δεν την έχουν κάνει ακόμη, ο κ. Κικίλιας είπε πως πάνω από το 90% των πολιτών, που είχαν προγραμματίσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, έχουν πάει να το κάνουν. Ποσοστό, που είναι ίδιο ακριβώς με το ποσοστό όσων κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top