Τσίπρας στη δευτερολογία: Ο Πολάκης σας φταίει και όχι η Επιτροπή;     

Νέα επίθεση σε Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου   

Με νέα κόντρα σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη δευτερολογία και την τριτολογία τους αντίστοιχα, συνεχίσθηκε η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.  

Υψηλοί τόνοι από Μητσοτάκη: Λέτε ψέματα κύριε Τσίπρα, ντροπή σας!

«Eίπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δε βάλαμε πλάτη στην πανδημία. Αυτό θα μπορούσε να το πει κάποιος που δεν ξέρει την πραγματικότητα ή είναι…  Να σας θυμίσω τι λέγατε όταν ήσασταν αντιπολίτευση, σας θυμίζω τον ιό της γρίπης. ’Ερχεσετε εδώ σα να μην έχετε καταλάβει τίποτα. Επί  1,5 χρόνο εδώ η αντιπολίτευση ήταν εποικοδομητική στην κυβέρνηση. Τα δύο βασικά ζητήματα είναι ότι στήριξε και προσπάθησε να πείσει τους πολίτες για  την αναγκαιότητα πρωτοφανών και σκληρών μέτρων» ανέφερε συγκεκριμένα στη δευτερολογία του ο  κ. Τσίπρας.  

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, με αφορμή την Ισπανία: «Έκανε το ίδιο η αντιπολίτευση της Δεξιάς σε άλλες χώρες, όπως π.χ.  στην Ισπανία, που έχετε μπερδέψει τον λαϊκισμό της Δεξιάς και την προοδευτική κυβέρνηση. Ποιοι βγήκαν απέναντι όχι απλά στη κυβέρνηση αλλά στην αναγκαιότητα περιοριστικών μέτρων; Η εκπρόσωπος της λαϊκίστικής Δεξιάς που κέρδισε η αρνητής του ιού! Είχατε τέτοια αντιπολίτευση εδώ και δεν το ξέραμε; Τι θα τραβούσε αυτή η χώρα αν η πανδημία έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Κάθε έναν που χάνει τη ζωή του τον χρεώνετε σε αυτούς που κυβερνούν».   

Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Ο  κ. Τσίπρας, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στην αμφισβήτηση του εμβολίου από τον Παύλο Πολάκη, επισήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας «και η τακτική σας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση έχει όριο σήμερα. Αντί να πείτε συγνώμη στον λαό στους νέους και νέες κάτω των 39 που η επιτροπή των ειδικών είχε σε αποκλειστική χρήση μόνο ένα εμβόλιο, ενώ το γνωρίζατε ασκήσατε πιέσεις και αντί να απολογηθείτε  έρχεστε εδώ και βάζετε καραμέλα «ο Πολάκης» Ο Πολάκης  ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη; Τους είπε συγνώμη, λάθος,  αποσύρεται; Ποιος εργαλειοποίησε την επιστήμη και την επιτροπή; Που φλερτάρατε με υπουργοποίηση επικεφαλής της Επιτροπής και τάζατε θέσεις στα ψηφοδέλτια και κάνατε τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς;».    

Τσίπρας: Δεν τα περάσαμε αυτά ούτε όταν τα ζητούσε η τρόικα
 

Κατέληξε στην αναφορά του για το ζήτημα της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Πόσες φορές από το βήμα δε ζήτησα σύγκλιση αρχηγών για σχεδιασμό στην  πανδημία, τον υπουργό κοινής αποδοχής που αναδείξαμε ως πρώτιστο καθήκον, το συμφέρον της δημόσιας υγείας. Και τώρα μας λέτε δεν βάλαμε πλάτη πουθενά. Σας ζητήσαμε να στηρίξετε το ΕΣΥ και αρνηθήκατε. Δεν μπορείτε πια να κρύβεστε πίσω από την παρωχημένη τακτική «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση»  και να παίζετε το παιχνίδι γάτα και ποντίκι.  Χάνει την εμπιστοσύνη της η κοινωνία στους επιστήμονες». 

Μητσοτάκης: Οι 10 τομές του νέου νομοσχεδίου

Όσον αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: 

«Κρύβεστε πίσω από συμβάσεις και ευρωπαϊκή οδηγία για να κρύψετε την ουσία του νομοσχεδίου που δεν είναι διεθνείς συμβάσεις είναι ο φερετζές για να κρύψει τον διακαή πόθο ΣΕΒ. Η ατομική σύμβαση είναι το κρίσιμο,  ο πυρήνας της αποδόμησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων». 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top