Υψηλοί τόνοι από Μητσοτάκη: Λέτε ψέματα κύριε Τσίπρα, ντροπή σας!

«Δε θα ήθελα να ήμουν διαχειριστής σε πολυκατοικία που χτίσατε εσείς»

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε κατά τη δευτερολογία του, στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρηματολογεί κατά του εργασιακού νομοσχεδίου με ψέματα, λέγοντας μάλιστα με έμφαση «ντροπή σας».

«Η υπερωρία θα πληρώνεται, τελεία και παύλα. Εξηγείστε μας από πού προκύπτουν οι υπολογισμοί, που μας είπατε. Συγχέετε τις υπερωρίες με τον χρόνο εργασίας. Να σταματήσετε να έρχεστε και να αραδιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Οι 10 τομές του νέου νομοσχεδίου

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως θα είναι απαράβατος όρος το «παραπάνω δουλειά, παραπάνω αμοιβή» και πως καμία υπερωρία δε θα συμψηφιστεί με ρεπό.

Μητσοτάκης: Tα fake news για οκτάωρο και υπερωρίες

«Οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει, όχι επειδή το επιθυμούμε, αλλά επειδή έτσι προέκυψε. Δεν μπορούμε εμείς να αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα. Αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε την πραγματικότητα των επιχειρήσεων. Σας έκανα μια σειρά από ερωτήσεις, αν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Γι' αυτά δεν είπατε κουβέντα», σημείωσε.

Τσίπρας: Δεν τα περάσαμε αυτά ούτε όταν τα ζητούσε η τρόικα

«Άκουσα τις αναφορές σας περί ελίτ. Ο εργατοτεχνίτης που θα χάσει τη δουλειά του και θα λάβει αποζημίωση ως υπάλληλος είναι ελίτ; Είναι ελίτ ο νέος πατέρας που θα πάρει άδεια πατρότητας για πρώτη φορά;», είπε ο πρωθυπουργός.

«Να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες Πολάκη»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε πρόσφατες τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

Νέο εργασιακό: Τι θα ισχύει για 8ωρο, άδειες, απολύσεις και ψηφιακή κάρτα

«Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων, κ. Πολάκης, λέει πώς γίνεται να βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό κ. Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας. Ήταν υπουργός Υγείας και ευθέως αμφισβητεί τον εμβολιασμό», είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έβαλε πλάτη στην πανδημία.

«Κάνατε πάντα το ανάποδο. Τον Νοέμβριο του 2020 λέγατε πως δεν υπάρχει εμβόλιο. Τον Γενάρη του 2021 ότι 25.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι φαντασία. Όταν κλείσαμε την οικονομία, υπερασπιστήκατε το άνοιγμα».

Η απάντησή Μητσοτάκη για τη «λίστα Πέτσα»

Ο πρωθυπουργός απάντησε στα βέλη του κ. Τσίπρα για τη «λίστα Πέτσα» και τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση έχει «εξαγοράσει» μέσα για «να σας λιβανίζουν».

«Θα φροντίσω κύριε Τσίπρα να σας φέρω την επόμενη φορά θετικά δημοσιεύματα από εξωτερικό», είπε.

«Τα ξένα Μέσα που γράφουν καλά λόγια για την κυβέρνηση και τη χώρα εντάσσονται στη λίστα Πέτσα International και όχι στη λίστα Πέτσα domestic. Πήγε ο κ.Πέτσας και τα εξαγόρασε», πρόσθεσε.

Τι απάντησε σε Τσίπρα για το «ούτε για διαχειριστής» στη συνέντευξη στο STAR

Ο πρωθυπουργός απάντησε και σε μία «απρέπεια», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Τσίπρας στο Star για εργασιακό νομοσχέδιο: «Πρόθυμος» ο Χατζηδάκης 

«Είπατε, με χιούμορ τάχα, ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής σε πολυκατοικία. Σίγουρα δε θα ήθελα να ήμουν διαχειριστής σε πολυκατοικία που χτίσατε εσείς ως πολιτικός μηχανικός», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top