Μητσοτάκης: Tα fake news για οκτάωρο και υπερωρίες

Βέλη σε ΣΥΡΙΖΑ: Mαύρες υπερωρίες στα «εργαστήρια» της Κουμουνδούρου

«Πολλοί μύθοι διακινήθηκαν για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, θα απαντήσω με λίγα λόγια στα βασικά fake news, που ακούστηκαν», είπε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Μύθος πρώτος: καταργείται το οκτάωρο. Όποιος το υποστηρίζει καταργεί την ελληνική γλώσσα και την κοινωνική και πολιτική λογική, καθώς η προστασία του αναφέρεται ρητά στο άρθρο 55 και μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνον εάν ένα κράτος φύγει από την Ευρώπη. Και όλοι θυμόμαστε ποια κυβέρνηση λίγο έλειψε να το κάνει», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Οι 10 τομές του νέου νομοσχεδίου

«Μύθος δεύτερος: οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό. Όποιος το φωνάζει, έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια. Οι υπερωρίες θα πληρώνονται, όπως πληρώνονται και τώρα. Σε αντίθεση με τις “μαύρες” υπερωρίες στα εργαστήρια της Κουμουνδούρου για την κατασκευή προπαγάνδας», πρόσθεσε.

«Μύθος τρίτος: το ευέλικτο ωράριο. Ισχύει εδώ και 31 χρόνια και οι πρόσφατες ρυθμίσεις έχουν τις υπογραφές Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούση, που είναι τώρα στο κόμμα σας. Δύσκολο να κάθεστε δίπλα στον αρχηγό σας Να μας πείτε κύριε Ραγκούση και για τα δάνεια των κομμάτων, γιατί αν θυμάμαι καλά ήσασταν και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Θυμάστε κ. Τσίπρα, ότι το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρεκόρ ευελιξίας στις κυβιστήσεις έχει μόνο η αντιπολίτευση. Ρωτήστε τους φίλους σας τους PODEMOS αν τους μιλάτε ακόμα, γιατί εκείνοι το εφάρμοσαν στην Ισπανία».

Μάλιστα, συνεχίζοντας είπε πως «υπάρχουν σταματημένα ρολόγια που λένε πάντα την ίδια ώρα» και έκανε λόγο για εργατοπατέρες, που έγιναν… εργατοπαππούδες.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί όλων των άρθρων, για να έρθει ενώπιον των ευθυνών της η αντιπολίτευση.

«Απευθύνομαι στην αντιπολίτευση. Και σήμερα επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Σας ρωτώ κ. Τσίπρα και κ. Γεννηματά: θα ψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα, που καταργεί την μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία; Θα ψηφίσετε την επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλιση των ταχυμεταφορών; Θα ψηφίσετε την εξίσωση εργατοτεχνιτών με υπαλλήλους; Θα ψηφίσετε τους λόγους απαγόρευσης της απόλυσης; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση της άδειας πατρότητας; Θα αρνηθείτε την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα. Τελικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση έχει το δικαίωμα να αποσυνδέεται όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας του; θα σας διευκολύνω. Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top