Κικίλιας: Η συντριπτική πλειοψηφία έκανε σήμερα τη β' δόση με AstraZeneca

«Φτάσαμε σήμερα τoυς 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς» είπε ο υπουργός Υγείας

Κανονικά να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, όσοι έκαναν ήδη την πρώτη, συνέστησε ο Βασίλης Κικίλιας- ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου Star

Η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας έκανε σήμερα τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ανέφερε απόψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Κικίλιας: Να γίνει κανονικά η δεύτερη δόση του AstraZeneca

«Οι πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και εκκρεμεί η δεύτερη, θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο. Σας πληροφορώ ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει σπεύσει και κάνει τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Και έτσι πρέπει. Και νομίζω ότι όλοι οι επιστημονικοί φορείς σε αυτό καταλήγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

AstraZeneca: Με SMS θα ενημερώνονται οι πολίτες για να αλλάξουν το εμβόλιο

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η διευθύντρια του ΕΜΑ η κα Κουκ επανέλαβε σήμερα στο Λουξεμβούργο ότι τo εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνεται. Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι σαφώς περισσότερα από τις όποιες ανεπιθύμητες ενέργειες και έτσι πορευόμαστε».

Eμβολιασμοί Ελλάδα: «Φτάσαμε σήμερα τoυς 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς»

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. «Όπως γνωρίζετε, ήδη 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και όλοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα και θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σήμερα έχουμε φτάσει στα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πάρα πολύ καλά. Πράγματι, το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε πολλά θέματα επικοινωνιακά, αλλά η ουσία παραμένει. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, οι επιστήμονές μας το επιβεβαιώνουν», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top