Τσίπρας στο Star: Δεν περιμένω πολλά από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Τι δήλωσε για το Euro 2020 και το ζήτημα με τη Βόρεια Μακεδονία

«Δεν περιμένω πολλά από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Έσπασε ο πάγος» - Καλό το κλίμα    

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός στο παρελθόν είχε αρκετές τέτοιες συναντήσεις και υπήρξε επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για τα μεγάλα ζητήματα. «Και εμείς  επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα προσέγγισης» τόνισε, ενώ τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Όπως όμως άφησε να εννοηθεί,  ο κ. Μητσοτάκης  αντιμετωπίζει προβλήματα στη στρατηγική του έναντι της Τουρκίας «λόγω εσωτερικών αβαριών». «Λέω ότι δεν είμαι αισιόδοξος γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πρόθεση παρά για να πετάξει το τενεκεδάκι παρακάτω στον δρόμο, δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει το momentum  όπου η Τουρκία βρίσκεται στριμωγμένη από τις οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της και από την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ» συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα.   

Ερντογάν: Η φωτογραφία με τον χαιρετισμό του σαν χειροφίλημα στον Μπάιντεν

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι το μόνο που έχει να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα θερινό μορατόριουμ, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των ερευνών της Τουρκίας και της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε στο Euro 2020 με το όνομα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας και το ακρωνύμιό της.

Euro 2020: Η απάντηση της UEFA σε Αυγενάκη για τη Βόρεια Μακεδονία

«Επειδή παρακολουθώ ποδόσφαιρο, σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών, όλοι θα έβλεπαν ότι παίζει η «Μακεδονία» και τώρα βλέπουν ότι παίζει η Βόρεια Μακεδονία, Εσείς αναφέρεστε στο σηματάκι που λέει FFM , το αντίστοιχο της ΕΠΟ. Δεν είναι δημόσια οντότητα αλλά όπως άλλαξε το Επιμελητήριο όνομα θα μπορούσε  να είχε αλλάξει και αυτή» υποστήριξε. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι φέρεται ενοχικά λόγω της στάσης του κ. Σαμαρά και άλλων στελεχών της. «Δεν φέρνει προς κύρωση τα τρία μνημόνια συνεργασίας που είναι προς όφελος της χώρας. Το ένα από αυτά αφορά την επιτήρηση του εναερίου χώρου από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Γιατί δεν τα φέρνει; Γιατί φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, του κ. Σαμαρά και άλλων βουλευτών της ΝΔ» υποστήριξε. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top