Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Η αντιπολίτευση κάνει το άσπρο, μαύρο

Σε ποιες χώρες ισχύουν ήδη οι ρυθμίσεις για τη διευθέτηση

Επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης, η οποία τάσσεται κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, την Πέμπτη.

Η αντιπολίτευση κάνει το άσπρο, μαύρο για το εργασιακό νομοσχέδιο. Οι ρυθμίσεις για τη διευθέτηση ισχύουν ήδη στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν σοσιαλιστές μαζί με την Αριστερά 

Τόνισε δε, ότι το εργασιακό νομοσχέδιο προβλέπει: «14 μέρες άδεια πατρότητας. Δύο μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ. Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία».

Νέο εργασιακό: Τι αλλάζει σε άδειες, υπερωρίες, διάλειμμα, απολύσεις

Σε δήλωσή του συνέχισε λέγοντας ότι η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει. «Έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ενώ και αυτό το ζήτημα το ρυθμίζουμε με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top