Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ του εμβολιασμού σχεδόν οι 7 στους 10 πολίτες

Με διαφορά 13,1 % προηγείτο η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, που έγινε στις 4/3/21

Με 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse, που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκέντρωσε 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3,5% και οι Έλληνες με 1%. «Άλλο» απάντησε το 7%, ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ άγγιξαν το 9%.

Το γράφημα για την πρόθεση ψήφου- πηγή ΣΚΑΪ

Το γράφημα για την πρόθεση ψήφου- πηγή ΣΚΑΪ

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνόν κόμμα να συγκεντρώνει 36,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23,5%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, οι Έλληνες με 1%, ενώ το 6,5% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4,5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8,5% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 68%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 43% έναντι 25% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 28%.

Διχασμένη δείχνει η κοινή γνώμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς στην ερώτηση αν θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε «ναι» και το 46% «όχι». 

Το γράφημα των απαντήσεων της δημοσκόπησης για την ελληνική οικονομία - πηγή ΣΚΑΪ

Το γράφημα των απαντήσεων της δημοσκόπησης για την ελληνική οικονομία - πηγή ΣΚΑΪ

Όσον αφορά στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες τάσσσονται υπέρ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ανεξαρτήτως από το πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το ποσοστό που έβλεπε με επιφυλακτικότητα τα εμβόλια μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Το 69% του δείγματος της δημοσκόπησης απάντησε ότι θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό- πηγή ΣΚΑΪ

Το 69% του δείγματος της δημοσκόπησης απάντησε ότι θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό- πηγή ΣΚΑΪ

Αναλυτικά, το 69% του δείγματος απάντησε ότι θα εμβολιαστεί έναντι 37% τον Νοέμβριο του 2020, 40% τον Δεκέμβριο του 2020, 49% τον Ιανουάριο του 2021, 56% τον Φεβρουάριο, 57% τον Μάρτιο και 65% τον Απρίλιο. 

Αντίστοιχα, υποδιπλασιάστηκε το ποσοστό των «αρνητών», καθώς αυτοί που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δε θα κάνουν το εμβόλιο από το 16% τον Νοέμβριο του 2020 υποχώρησαν στο 6% τον Μάιο του 2021. 

Την ίδια ώρα, αποτυπώνεται έντονα η ανησυχία των πολιτών για τις μεταλλάξεις, με το 49% να δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» και αρκετά έναντι 19% που αναφέρει ότι ανησυχεί «λίγο» και «ελάχιστα έως καθόλου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top