Εμβολιασμοί Ελλάδα: Στα «δύο» θα χωριστεί η ηλικιακή ομάδα 18- 29 ετών

Τι είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

«Η επιδημία δεν έχει τελειώσει», επισήμανε κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών. 

Θεοδωρίδου: Εξετάζεται ο εμβολιασμός σε παιδιά 12-15 ετών

Αρχικά, είπε ότι καταγράφηκε υποχώρηση κάτω των 2.000 κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- και πως ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% (3,4%). Ακόμη, ανέφερε πως τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 14.371.

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν 1.472 περιστατικά με την διάμεση ηλικία να είναι τα 36 έτη, σημειώνοντας πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

 Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

 Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Από την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τους 18- 29 ετών

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, o Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστό ότι την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας (με τα εμβόλια Pfizer και Moderna) για τους πολίτες 18 έως 29 ετών. (Προς το παρόν διαθέσιμο μόνο το εμβόλιο της Johnson & Johnson). Όπως ανακοίνωσε, το άνοιγμα θα είναι τμηματικό, δηλαδή η πλατφόρμα θα ανοίξει πρώτα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και στη συνέχεια για τους πολίτες 18-24 ετών.

Κικίλιας: Πιθανός ο εμβολιασμός των παιδιών πριν τη νέα σχολική χρονιά

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς «σήμερα αναμένεται να υπερβούν τους 102.000». Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί. Ειδικότερα, με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 35,51%, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 20,39% του ενήλικου πληθυσμού.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας έκανε νέα έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top