Δίπλωμα οδήγησης: Βγάλτε αντίγραφο online από το gov.gr

Ψηφιακά και η αντικατάσταση της άδειας αδήγησης

Δίπλωμα οδήγησης

Αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης με λιγα «κλικ» μπορούν να βγάζουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς είναι διαθέσιμες και για τις δεκατρείς Περιφέρειες από σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου, οι υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr.

Οι πολίτες μπορούν να μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης, αλλά και για έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής μέσω μιας απλής διαδικασίας.

Δίπλωμα οδήγησης: Εξετάσεις στα 17, με κάμερα η πορεία – Όλες οι αλλαγές

Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 7.071 αιτήσεις, από τις οποίες οι 3.408 αφορούν σε αντικαταστάσεις και αντίγραφα αδειών οδήγησης και οι 3.663 σε ενημέρωση στοιχείων. Από τις 3.408 αιτήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί περισσότερα από 2.600 διπλώματα από την Ελληνική Αστυνομία.

Πώς κάνουμε αντικατάσταση του διπλώματος ή βγάζουμε αντίγραφο online

Η διαδικασία είναι απλή, καθώς οι πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών drivers-vehicles.services.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και καταχωρούν ψηφιακά την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας, της υπογραφής τους και του οικείου παράβολου.

Νομοσχέδιο Υπ. Μεταφορών: Και για δίκυκλο μέχρι 125 κ.ε. το δίπλωμα για ΙΧ!

Στη συνέχεια, οι προαναφερόμενες υπηρεσίες αποστέλλουν και πάλι ψηφιακά, χωρίς να απαιτείται φυσικός φάκελος, όλα τα στοιχεία στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ).

Gov.gr: 75.000 ώρες εξοικονόμησαν οι Έλληνες με την e-έκδοση εγγράφων!

Οι απαραίτητες διασυνδέσεις μεταξύ μητρώων του Δημοσίου για την αυθεντικοποίηση των χρηστών και την άντληση στοιχείων υλοποιήθηκαν μέσα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, οι πολίτες μπορούν να παραλάβουν το νέο έντυπο αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή ζητώντας να τους αποσταλεί με courier για τις περιφέρειες, όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top