Gov.gr: 75.000 ώρες εξοικονόμησαν οι Έλληνες με την e-έκδοση εγγράφων!

Οι νέες υπηρεσίες  που φέρνει η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Gov.gr Οθόνη Υπολογιστή

Σε 75.000 υπολογίζονται  από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι ώρες που είχαν εξοικονομήσει οι πολίτες από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, χάρη στις νέες υπηρεσίες του gov.gr , σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 

Δύο νέες βεβαιώσεις test για κορωνοϊό διαθέσιμες μέσω του gov.gr 

Όπως αναφέρεται σε αυτό, ακόμα και εξουσιοδοτήσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και χωρίς φυσική παρουσία σε ΚΕΠ, στο gov.gr. 

Η ψηφιακή μετάβαση αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση πριν από περίπου δύο μήνες.

Κτηματολόγιο: Γρήγορη πρόσβαση μέσω του gov.gr – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης 

Η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας 

 

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει δημιουργήσει τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού όπου παρατίθενται εκτός άλλων τα 455 έργα ψηφιακού μετασχηματισμού τα οποία κατά το διάστημα της πενταετίας 2020-2025 φιλοδοξούν να διεκπεραιώσουν. 

Αφορούν όλους τους τομείς της χώρας από τη συνδεσιμότητα με την ανάπτυξη δικτύου υποβρυχίων καλωδίων σύνδεσης με τα ελληνικά νησιά, μέχρι την αγροτική ανάπτυξη ένα από τα έργα που αφορούν αυτόν τον τομέα είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των ελέγχων του αγροδιατροφικού κλάδου και τον πολιτισμό,  με τη δημιουργία παραδείγματος χάριν πληροφοριακού συστήματος για την υποστήριξη των διαδικασιών αδειοδότησης φωτογραφίσεων και κινηματογραφήσεων σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. 

Σε λειτουργία το my.gov.gr: Ο ψηφιακός χαρτοφύλακας του πολίτη με δύο κλικ

Μέχρι στιγμής 105 έργα είναι σε εξέλιξη και κάποια όπως η ψηφιοποίηση και η απλούστευση ληξιαρχικών πράξεων ή η άυλη συνταγογράφηση είναι εν ενεργεία εδώ και πάνω από ένα χρόνο,  με άλλες δράσεις πιο πρόσφατα σε σχέση με την παιδεία να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο,  όπως το ψηφιακό απόσπασμα απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα  η βάση όλων είναι το gov.gr,  η διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους,  που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και έχει κάνει αξιόλογες δράσεις όπως είναι η δήλωση ληξιαρχικής πράξης μια εξουσιοδότηση ή οι βεβαιώσεις COVID-19 με λίγα μόλις κλικ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έκδοση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενών που ήταν από τα πια δύσκολα χαρτιά που μπορούσε να εκδώσει κάποιος στο Δημόσιο και πλέον γίνεται με 3 κλικ στο gov.gr.  

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και συγκεκριμένα η άυλη συνταγογράφηση έχει επηρεάσει πολύ θετικά και τον τομέα της υγείας τόσο όσον αφορά τους ασθενείς όσο και τους ίδιους τους γιατρούς

Πιερρακάκης: Πάνω από 1.150 υπηρεσίες είναι σήμερα διαθέσιμες
   
«Η πρόοδος η οποία έχει συντελεστεί αντανακλάται σε αριθμούς αρκεί κανείς να συγκρίνει το έτος 2018 με το έτος 2020 για να δει πως από τα 8,8 εκατ ηλεκτρονικές συναλλαγές είτε απευθείας του πολίτη είτε μέσω διαλειτουργικότητας φτάσαμε στα 94 εκατ.  το 2020 ή αρκεί κανείς να δει τις πάνω από 1.150 υπηρεσίες του gov.gr που είναι σήμερα διαθέσιμες έχοντας ξεκινήσει από 501 την πρώτη μέρα λειτουργίας του τον Μάρτιο του 2020 για να διαπιστώσει μια εκθετική πρόοδο» δηλώνει  στην Καθημερινη  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης 

Ο ίδιος πιστεύει πως το gov.gr,  η ενιαία ψηφιακή πολιτική του Δημοσίου,  όπως λέει είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει μέχρι στιγμής από το Υπουργείο.  Και έπειτα είναι ο εμβολιασμός για την απλή και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος αυτού η κυβέρνηση έλαβε τα εύσημα από άτομα ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top