Δύο νέες βεβαιώσεις test για κορωνοϊό διαθέσιμες μέσω του gov.gr 

Πώς γίνεται ηλεκτρονικά η έκδοση των βεβαιώσεων μέσα  από την πλατφόρμα  

Τι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη για τον τουριμό και τα μέτρα κατά της πανδημίας  

Μέσω του gov.gr διατίθενται δύο επιπλέον βεβαιώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό  όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  

Πελώνη: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Πρόκειται για τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 και τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19. 

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε, είτε αυτό είναι θετικό, είτε αρνητικό και μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση. 

Self test: Αναλυτικές οδηγίες - Πώς γίνεται και για ποιους είναι απαραίτητο

Οι δύο βεβαιώσεις υλοποιήθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης – ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Διατίθενται από το gov.gr, στην ενότητα «Υγεία και Πρόνοια» και την υποενότητα «Κορωνοϊός COVID-19» και φέρουν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης (QR code) και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ μετά την είσοδό τους θα κληθούν να καταχωρήσουν και τον ΑΜΚΑ τους.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των βεβαιώσεων είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από έναν διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top