Προανακριτική: Ο Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής

ΝΔ: Να μηνύσει τον Καλογρίτσα αντί τον Πρόεδρο

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR στις 18/5 για τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή

Μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση, προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε ο Νίκος Παππάς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Παππάς εγκαλεί τον Κελέτση για αλλοίωση των προακτικών της προανακριτικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Καλογρίτσα για τα sms.

Στη μήνυση περιγράφει αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Καλογρίτσας: Αποκαλύψεις για νέα SMS με Παππά - «Κοιμόταν σπίτι μου»

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δε θα επιτρέψουμε, όμως, η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα. Καταθέσαμε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά, λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια.

Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε», δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα», δήλωσε ο έτερος δικηγόρος του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης.

ΝΔ: Να μηνήσει τον Καλογρίτσα αντί τον Πρόεδρο της Επιτροπής

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις "εντολάρες" που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη "χρηματοδότηση" μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος "κοιμόταν" στο σπίτι του "Μεγαλοεργολάβου"; Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;», τονίζει η Πειραιώς.

«Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top