Καλογρίτσας: Αποκαλύψεις για νέα SMS με Παππά - «Κοιμόταν σπίτι μου»

ΣΥΡΙΖΑ Channel: Ως «μπροστινός» κατείχα τις μετοχές του Νίκου Παππά

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR στις 18/5 για τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή

Σε νέα μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου με τον Νίκο Παππά, για τις λεπτομέρειες της συνάντησης στο Πόρτο Χέλι με τους αδελφούς Χούρι, αναφέρθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο εργολάβος, κατά την τρίτη ημέρα συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά και την εμπλοκή του στο διαγωνισμό - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε ότι έχει επιπλέον SMS, ανάμεσα στα οποία και η εντολή του τότε υπουργού Νίκου Παππά, να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, Αντώνη Λιανό.

Αποκαλύψεις Καλογρίτσα για SMS με Ν. Παππά πριν τον διαγωνισμό - παρωδία

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφο μεταξύ της δικής του εταιρείας και της CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως ισχυρίστηκε, ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε τις μετοχές του Νίκου Παππά.

Καλογρίτσας για ΣΥΡΙΖΑ Channel: Ήμουν στρατολογημένος, μιλούσα με τον Παππά

«Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου Παππά», κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας, υποστηρίζοντας πως υπάρχει και sms, με το οποίο ο πρώην υπουργός προσδιορίζει τα ποσοστά των δύο πλευρών (Καλογρίτσα και Χούρι) στο ΣΥΡΙΖΑ Channel.

«Κοιμόταν σπίτι μου ο Παππάς»

Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε στις συναντήσεις Παππά με τον ίδιο και με άλλους επιχειρηματίες-υποψήφιους για τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός κοιμόταν στο σπίτι του εργολάβου.

«Μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ. », είπε.

«Εκτελούσα πειθήνια τις εντολές του Παππά»

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο κ. Καλογρίτσας είπε πως ο ίδιος στρατολογήθηκε και δάνεισε το όνομά του για την υπόθεση.

«Τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης. Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις, εγώ έπαιρνα οδηγίες. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα, το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος», κατέθεσε.

Ερωτηθείς εάν το Μέγαρο Μαξίμο ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις του Νίκου Παππά, είπε: «Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Έλεγε “καπετάνιο” ή “Χρηστάκο” και μετά προχωρούσα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε πάει τρεις φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και συνάντησε κάποιους, «συνήθως τον Νίκο Παππά».

Αναφορικά με την ορολογία «White House», είπε πως τη λέξη αυτή την άκουσε όντως από τον Άραβα: «Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ ψηλά».

Ένταση με Πολάκη

Η ένταση δεν έλειψε και από αυτή τη συνεδρίαση.

Όταν ο κ. Καλογρίτσας είπε πως δεν έχει καλή μνήμη και θα προσπαθήσει να θυμηθεί περισσότερα για τα SMS για το μοίρασμα των μετοχών του ΣΥΡΙΖΑ Channel, o Παύλος Πολάκης παρενέβη λέγοντας «να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα!».

Σε εκείνο το σημείο, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε λέγοντας ότι ο Παύλος Πολάκης «θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει»

Ο κ. Καλογρίτσας, παίρνοντας τον λόγο, είπε: «Κύριε Μαρκόπουλε ο κ. Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια».

«Η υπόθεση έχει επτά φάσεις»

Ο κ. Καλογρίτσας τόνισε πως η υπόθεση χωρίζεται σε επτά φάσεις:

-    Η πρώτη ξεκινά από το 2015 έως την έκδοση της εγγυητικής των 3 εκατ. ευρώ.

-    Η δεύτερη από την έκδοσή της και την απόκτηση της προσωρινής άδειας.

-    Η τρίτη από το διάστημα μετά τη δίωξή του και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς του έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-    Η τέταρτη και πέμπτη φάση αφορούν στην προσπάθεια των Αράβων να διεκδικήσουν τα χρήματα και να τον πάνε στα δικαστήρια.

-    Η έκτη αφορά την απόφαση τη δική του να μην προχωρήσει το θέμα.

-    Η έβδομη είναι όσα συμβαίνουν σήμερα.

«Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία, μου λένε "επειδή είσαι αυτός που είσαι, πώς να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός". Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για ενδεχόμενο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στη εξουσία», υποστήριξε.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας πολιτικοποιεί μια ιδιωτική διαφορά

«Ο διακαής πόθος του ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής», σχολιάζουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας.

«Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η ομολογία του. Καλογρίτσας: “Ήρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά”», σημειώνουν και προσθέτουν: «Υπενθυμίζουμε ότι ένα ακόμα τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού» είναι η υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα (4/7/2016, ενάμισι μήνα, δηλαδή, πριν τη συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι και δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του».

Παράλληλα, σημειώνουν πως ο κ. Καλογρίτσας, «όπως ο ίδιος έδειξε στην επιτροπή, αγωνιά ιδιαιτέρως για τον συνεταίρο του και σύμβουλο Μητσοτάκη εκείνη την περίοδο, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο αποκάλεσε “παιδί” του».
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top