Καλογρίτσας για ΣΥΡΙΖΑ Channel: Ήμουν στρατολογημένος, μιλούσα με τον Παππά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας είχε στην τράπεζα τα χρήματα για την εγγυητική

Μεγάλη είναι η ένταση, που επικρατεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπου καταθέτει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο βασικός μάρτυρας της προανακριτικής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2016 ο κ. Παππάς τον κάλεσε και του είπε: «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;».

«Ήμουν στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Καλογρίτσας είπε πως ήταν «στρατολογημένος στο κόμμα» και πως στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις.

Όπως είπε, ο κ. Παππάς του παρουσίασε ονόματα ξένων, που θα συμμετείχαν στο εγχείρημα για νέο κανάλι, τους οποίους συνάντησε στο Πόρτο Χέλι, υπό άκρα μυστικότητα.

Aποκαλύψεις στην προανακριτική για το «SYRIZA Channel»

Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα, εκεί συνάντησε άτομα της οικογένειας Χούρι και βρήκε μια συμφωνία φτιαγμένη. 

«Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι», είπε και πρόσθεσε: «Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κυριάκος Τόμπρας (σ.σ.: ο άνθρωπος, που λειτούργησε ως ενδιάμεσος μεταξύ της κυβέρνησης, της λιβανέζικης πολυεθνικής κατασκευαστικής και του Χρήστου Καλογρίτσα)».

Ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι συμφώνησε να έβαζε το όνομά του, να είναι μπροστινός και πως δέχθηκε, αν και είχε ενστάσεις. «Από την αρχή δεν το είδα καλά το σχέδιο», είπε.

Aνοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για το έμβασμα των 3 εκ. ευρώ

«Άρα ήταν μετά από επιμονή του κ. Παππά», τον διέκοψε ο πρόεδρος της προανακριτικής, Σταύρος Κελέτσης.

«Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος», απάντησε ο κ. Καλογρίτσας.

Σε πολλά σημεία της κατάθεσης του εργολάβου, παρενέβη, διακόπτοντάς τον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, να παρεμβαίνει λέγοντας πως «ο Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία».

«Ο Πολάκης είναι φίλος του Νίκου και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω εργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;», είπε, από την πλευρά του, ο κ. Καλογρίτσας.

Όπως είπε, δεν είχε κανέναν λόγο να βγει στο εξωτερικό για έργα.

Καλογρίτσας: «Στον Άραβα με έστειλε ο Νίκος Παππάς»

«Στον Άραβα (σ.σ.: τους Χούρι) με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές», είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Όπως είπε, η συνεννόηση με τον Νίκο Παππά έγινε με sms.

«Οι φιλοι μας μάς σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα, όμως δε μίλησα», σημείωσε ο κ. Καλογρίτσας, προσθέτοντας πως το 2020  διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά έφεραν μια απόφαση ενος διαιτητικού δικαστηρίου.

«Οι Άραβες υφάρπαξαν μία απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει - αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό», σημείωσε.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως από την όλη υπόθεση ταλαιπωρήθηκε έντονα η οικογένειά του, καθώς «τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου, όμως ,υπέφεραν».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας διέθετε εγγυητική επιστολή για ποσό 8 εκατ. ευρώ

Διαψεύδει, από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο εργολάβος που πήρε από την εταιρεία Χούρι 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τηλεοπτικό σταθμό για την Κουμουνδούρου.

Με έγγραφα από την Τράπεζα Αττικής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ «απαντά» πως ο γιος του, Γιάννης, διέθετε ήδη από την 1η Ιουλίου 2016 εγγυητική επιστολή από την τράπεζα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι αποδεικνύεται ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν «μπροστινός» ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της οικογένειας Χούρι.

Τζάκρη: Θα έπρεπε να ντρέπεστε, κύριε Καλογρίτσα

«Δεν ντρέπεστε που τα λέτε αυτά κ. Καλογρίτσα; Παριστάνετε τον εργολάβο των δήθεν αριστερών σας πεποιθήσεων;», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη, εξαπολύοντας επίθεση στον μάρτυρα.

«Η μόνη σας έννοια είναι να κρατήσετε τα 3 εκατομμύρια. Και εμπλέκετε ολόκληρη παράταξη, με την οποία λες ότι έχεις και φιλικές σχέσεις», είπε η βουλευτής τοιυ ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον κ. Καλογρίτσα να απαντήσει τι ζητά από την κυβέρνηση γιας να καταθέσει «όλα αυτά τα ευφάνταστα, που σκαρφίστηκες με καθυστέρηση 4 ετών».

«Δεν ντρέπεσαι να λες ότι ανήκεις στην αριστερά και να εμπορεύεσαι τις σχέσεις σου με αυτήν για να μην επιστρέψεις τα 3 εκατομμύρια;», κατέληξε.

Διακόπηκε για αύριο η κατάθεση – Αισθάνθηκε αδιαθεσία ο Καλογρίτσας

Από την ένταση της διαδικασίας, ο κ. Καλογρίτσας αισθάνθηκε κάποια στιγμή αδιαθεσία.

Κατέβηκε στο ιατρείο της Βουλής, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο μεταξύ έλαβε βοήθεια από τον Παύλο Πολάκη, που συμμετέχει στην προανακριτική.

Ύστερα από την εξέτασή του και από τον γιατρό του Κοινοβουλίου, ο Χρ. Καλογρίτσας αποφάσισε να ανέβει και πάλι στην αίθουσα όπου και τελικά αποφασίστηκε να συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο, αν του το επιτρέψει η υγεία του.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top