Aνοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για το έμβασμα των 3 εκ. ευρώ

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία Καλογρίτσα

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, προχωρά η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στο διαγωνισμό- παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ, που τελικά χρησιμοποιήθηκαν από τον αποκαλούμενο "κόκκινο" εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα για να "χτυπήσει" μια από τις τηλεοπτικές άδειες, αναζητά η Προανακριτική Επιτροπή, μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. 

 Σε επιστολή της προς την Τράπεζα της Ελλάδας, ζητά πληροφορίες για την εγγυητική επιστολή που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την Attica Bank και συγκεκριμένα  αν ελέγχθηκε η νομιμότητα και η διαδρομή του εμβάσματος που έγινε από το εξωτερικό,  όπως και το ποιοι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν.  Επιπλέον, ζητά να ελεγχθεί το σύνολο των λογαριασμών μέσα από τους οποίους πέρασαν τα 3 εκατ.

Aποκαλύψεις στην προανακριτική για το «SYRIZA Channel»

Πλέον, η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία, που αφορούν σε αριθμούς τροφοδοτών λογαριασμών, ενδιάμεσα πρόσωπα και εταιρείες, καθώς και ενδεχόμενες εκθέσεις που είχε συντάξει την επίμαχη περίοδο.

Αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία Καλογρίτσα 

Την Πέμπτη κι ενδεχομένως την Παρασκευή θα καταθέσει στην Προανακριτική το στέλεχος της λιβανέζικης κατασκευαστικής, Αντώνης Λιανός. Ο Χρήστος Καλογρίτσας ενημέρωσε με επιστολή του ότι μπορεί να καταθέσει από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει λήξει, δηλαδή, η καραντίνα του λόγω κορωνοϊού, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός: το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης» ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top