Aποκαλύψεις στην προανακριτική για το «SYRIZA Channel»

«Κινδυνεύω αν πω ονόματα» δήλωσε ο Κυριάκος Τόμπρας

Φως στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού- παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει αυτή την ώρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το πρόσωπο- κλειδί. 

Καλογρίτσας: Καταπέλτης κατά Παππά στο συμπληρωματικό υπόμνημα 

Ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος λειτούργησε ως ενδιάμεσος μεταξύ της κυβέρνησης, της λιβανέζικης πολυεθνικής κατασκευαστικής και του Χρήστου Καλογρίτσα, που ήθελαν να στήσουν το «SYRIZA Channel».

Kατάθεση Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

« Ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα. Πρώτα πήγα στον Γιώργο Κουρή και μετά στον Βρυώνη. Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει μπορώ. Όλη η αγορά τον φώναζε κόκκινο εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν» ανέφερε ο Κυριάκος Τόμπρας. 

Τόμπρας: «Κινδυνεύω αν πω ονόματα»

Τα μέλη της Προανακριτικής πίεσαν το μάρτυρα να δώσει ονόματα, να αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τις κωδικές ονομασίες White House και, White Porsca, που φαίνεται ότι κινούσαν τα νήματα. 

Η αντίδραση του Κυριάκου Τόμπρα προκάλεσε αίσθηση... 

Κυριάκος Τόμπρας:Εγώ θα σας πω ποιος είναι το White House; Δεν έχετε καλέσει τον Χούρι. Το Μαξίμου τι είναι; Τοίχοι; Να μιλήσουν οι Χούρι. 
 
Στ. Κελέτσης: Ποιοι ήταν οι White House και White porscha; 
 
Κ. Τόμπρας: Κινδυνεύω αν πω ονόματα. 
 
Δημ. Μαρκοπουλος: Και με τη ζωή σας ή μόνο με αγωγή; 
 
Κ. Τομπρας: Ναι. Και με τη ζωή μου. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ; 
Κυριάκος Τόμπρας: «Με έβαλαν σε ανοικτή ακρόαση με το Μαξίμου»


Ο μάρτυρας- που είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση- ανέφερε πως όταν συνάντησε για πρώτη φορά τους Λιβανέζους επιχειρηματίες μαζί με το Χρήστο Καλογρίτσα, η συμφωνία ήταν ήδη κλεισμένη
 
 Ο Κυριάκος Τόμπρας παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ παρών σε συνάντηση με τους Λιβανέζους, το Νίκο Παππά και το Χρήστο Καλογρίτσα. Ωστόσο, λίγο πριν από το διαγωνισμό τον πήραν από το Μαξίμου σε ανοικτή ακρόαση επειδή ο Καλογρίτσας δεν ήξερε αγγλικά, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή. Εκεί έπεσε η ιδέα για την υπεργολαβία. Σύμφωνα με το μάρτυρα, άπαντες γνώριζαν από πού ήλθαν τα λεφτά. ακόμα και ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top