Καλογρίτσας: Καταπέλτης κατά Παππά στο συμπληρωματικό υπόμνημα 

Τι αναφέρει για σχέδιο χειραγώγησης των ΜΜΕ 

Καταπέλτης για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, είναι στο συμπληρωματικό υπόμνημα 18 σελίδων που κατέθεσε στον Εισαγγελέα, ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας

Πέτσας για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: «Να αποπέμψει τον Παππά ο Τσίπρας»

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία αναφέρονται σε έξι κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες θα αποφανθεί ο εισαγγελέας:
•    δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων
•    παρακώλυση συναγωνισμού
•    παράβαση καθήκοντος
•    ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
•    υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και 
•    παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου

ΣΧΕΔΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως ο οργανωτής του σχεδίου, που στήθηκε με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016:  «Το σχέδιο που οργάνωσε ο Νίκος Παππάς είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Kατάθεση Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Το νέο υπόμνημα του Χρήστου Καλογρίτσα, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας ΤΑ ΝΕΑ, αναδεικνύει το ρόλο- κλειδί του Νίκου Παππά στο σχέδιο άλωσης των μέσων ενημέρωσης, με στόχο ένα «δικό τους κανάλι» και «δικούς τους ανθρώπους στο τιμόνι». 

«Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά  στο υπόμνημα.  

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, είναι πιθανόν ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί σύντομα στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού. Θυμίζουμε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι είχε υπογράψει εικονική υπεργολαβία με λιβανέζικη εταιρία, για 3 εκατ. ευρώ. 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top