Μητσοτάκης: Όλοι οι εμβολιασμένοι από Σερβία δεκτοί για τουρισμό σε Ελλάδα

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σερβίας

Μητσοτάκης με πρωθυπουργός Σερβίας

Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα εμβόλια που έχουν χορηγηθεί στη Σερβία προκειμένου να εισέλθουν τουρίστες  από τη γειτονική χώρα διευκρίνισε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο Forum των Δελφών.

 

Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους προτείνει η Κομισιόν

Κατά την έναρξη της συνάντησης, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, η Πρωθυπουργός της Σερβίας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους Σέρβους επισκέπτες καθώς, όπως είπε, αυτή κίνηση ενισχύει και την εμβολιαστική εκστρατεία της Σερβίας.

«Ανυπομονούμε να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ-  πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα. Και φυσικά, για την είσοδο στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε όλα τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει στη Σερβία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΕ: Ξεκινούν οι τεχνικές δοκιμές του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

«Σημαίνει πολλά για τον λαό της Σερβίας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως και οι ίδιοι ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε η κυρία Brnabić. «Αποτελεί για εμάς σημαντική στήριξη και για τη διαδικασία εμβολιασμού. Γιατί οι πολίτες μας θα θέλουν να εμβολιαστούν, ακόμη και για να μπορούν να έρθουν ευκολότερα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας και οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδίως στην οικονομία, με έμφαση στην ενέργεια και στην διασυνδεσιμότητα, καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας της Σερβίας για ένταξη στην ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Brnabić αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα περιφερειακής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top