Μητσοτάκης στην Κοινωνική Σύνοδο: Καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες

Τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία

Οι πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη από το Πόρτο- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 8/5/21

Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η οικονομική ανάκαμψη μετά την περιπέτεια της πανδημίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Οπόρτο της Πορτογαλίας.

Μητσοτάκης από Πόρτο: Δύναμη στον εργαζόμενο από τη νέα εργατική νομοθεσία

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

Χθες το βράδυ, στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της επίσπευσης του πράσινου πιστοποιητικού. Ζήτησε να μην υπάρχει καραντίνα κατα την επιστροφή των τουριστών στις χώρες προέλευσης και υπενθύμισε οτι έθεσε πρώτος το θέμα της απελευθέρωσης της πατέντας των εμβολίων.

Στιγμιότυπο από την Κοινωική Σύνοδο Κορυφής - Συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη με Μάριο Ντράγκι

Στιγμιότυπο από την Κοινωική Σύνοδο Κορυφής - Συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη με Μάριο Ντράγκι

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη κατά την άφιξή του για τις εργασίες της άτυπης σύσκεψης των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ

«Η Ελλάδα υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, την πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας να θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης. Προκειμένου, όμως, να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του κοινωνικού πυλώνα οφείλει η Ευρώπη στο σύνολό της να επανέλθει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Και για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε πια στη διάθεσή μας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το όποιο εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο

Η ανάκαμψη, όμως, η οποία θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά: με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

Και σε αυτή την προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top