Μητσοτάκης από Πόρτο: Δύναμη στον εργαζόμενο από τη νέα εργατική νομοθεσία

Στην «Κοινωνική» Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός

Στο Πόρτο βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, στην πρώτη δια ζώσης Σύνοδο μετά από πολλούς μήνες. Συμμετείχε σε μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ ηγετών και αξιωματούχων για την προστασία των εργαζομένων και κυρίως των ευάλωτων, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στις νέες πραγματικά δύσκολες συνθήκες μετά την πανδημία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ελληνικό σχέδιο για προσέλκυση και επιτάχυνση των επενδύσεων με μειώσεις φόρων και εισφορών για να δημιουργηθούν νέες και καλές θέσεις εργασίας. 

Νέες συμβάσεις με την ΕΤΕπ για «πράσινες» επενδύσεις 3 δισ. ευρώ

Ανακοίνωσε ότι θα δαπανηθούν 3 δις από το πακέτο των 32 δις του ταμείου ανάκαμψης για την κατάρτιση και 5 δισεκατομμύρια για την απολιγνιτοποίηση. 

Στην «Κοινωνική» Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης- φωτογραφία Eurokinissi

Στην «Κοινωνική» Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης- φωτογραφία Eurokinissi

Ειδική αναφορά έκανε και στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα, τονίζοντας ότι ενισχύει και προστατεύει τους εργαζόμενους.

Κυβέρνηση για 8ωρο - εργασιακά: Αυτά ειναι τα 7 μεγάλα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη από το Πόρτο

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών.

Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top