Φαρμακευτική κάνναβη: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης  

Στόχος η απλοποίηση διαδικασιών και διευκόλυνση εξαγωγών 

Κάνναβη

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης με τίτλο «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».  

Τροπολογία για επέκταση των περιοχών καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης

Με το νομοσχέδιο αλλάζει  το νομοθετικό πλαίσιο εξαγωγής, διάθεσης και κυκλοφορίας των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, με στόχο την  απλοποίηση των διαδικασιών και τη ν άρση των ασαφειών που έχουν εντοπιστεί στο προηγούμενο καθεστώς. 

Τι αλλάζει σε δημοτικές εκλογές, άδειες οδήγησης και…φαρμακευτική κάνναβη

Στόχος επίσης η διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, κατά αντίστοιχο τρόπο με τα γενόσημα φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα και το καθεστώς που υπάρχει σε αυτά.  

Ένας ακόμη στόχος του νομοσχεδίου είναι να διασφαλιστεί ο ομαλός εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης με συνθήκες ύψιστης ασφάλειας με την έγκριση του Ε.Ο.Φ.

Θεοδωράκης: Ναι στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης - Να συζητήσουμε και τη ψυχαγωγική χρήση της

Στην προτεινόμενη διαδικασία εξαγωγής που αναφέρεται, ένα προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να κυκλοφορήσει στη χώρα όπου πρόκειται να εισαχθεί με βάση απόφαση της ξένης αρμόδια αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητη η έγκριση κυκλοφορίας του στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top