Πελώνη: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες

Πάσχα στο χωριό: «Όλοι θέλουμε να φύγουμε, θα ακούσουμε τους ειδικούς»

«Όλοι θέλουμε να φύγουμε, θα ακούσουμε τους ειδικούς», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στο εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα

«Η ελληνική πλευρά επιδιώκει την αποκλιμάκωση και τη δημιουργία θετικού κλίματος», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη, λίγες ώρες πριν τα κρίσιμα τετ-α-τετ του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα με τον Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα προβάλλουμε τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα, διμερή και ευρωτουρκικά. Είμαστε πάντα υπέρ της διατήρησης των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η κυβερνητική εκπροσωπος.

Τσαβούσογλου πριν την επίσκεψη Δένδια: Θα συζητήσουμε όλες τις διαφορές

Απαντώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, είπε πως αυτό θα γίνει «όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες».

«Δεν εφησυχάζουμε από τη μείωση του δείκτη θετικότητας»

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη και η πίεση στο σύστημα Υγείας συνεχίζεται», είπε η κυρία Πελώνη, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τι στάση θα κρατήσει η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ίδια, ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει μία μείωση, αλλά αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν.

«Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε», είπε με έμφαση.

Πάσχα στο χωριό: «Όλοι θέλουμε να φύγουμε, θα ακούσουμε τους ειδικούς»

Αναφορικά με το Πάσχα στο χωριό, τόνισε πως είναι θετικό ότι υπάρχει μία εικόνα σταθεροποίησης της πανδημίας, αλλά πως δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις από τώρα.

Πάσχα στο χωριό: Τα πιθανά σενάρια για μετακίνηση εκτός νομού

«Όλοι θα θέλαμε να φύγουμε εκτός, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ζυγίσουμε τι μπορεί να γίνει», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι, αν όχι νωρίτερα, μετά το Πάσχα πιθανόν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς «οι τουρίστες θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς που έχουν και οι Έλληνες πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του τουρισμού είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου.

Μια φορά την εβδομάδα τα self test σε εργαζόμενους

Για τα self test, που θα κάνουν από τη Δευτέρα υποχρεωτικά χιλιάδες εργαζόμενοι, η κυρία Πελώνη είπε πως θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα.

Self test: Υποχρεωτική η δήλωση του αποτελέσματος από εργαζομένους

Ειδικά για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τόνισε πως όσοι δεν προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, «θα υπόκεινται σε περικοπή αποδοχών».

«Μείζον πολιτικό ζήτημα η σιωπή Τσίπρα στις καταγγελίες Κοντονή»

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «στίγμα και όνειδος»σε ό,τι αφορά την ψήφιση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα παραμονές των εκλογών του 2019.

Ο κ. Κοντομής, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε αιχμές για ευνοϊκή κατάληξη εκκρεμών υποθέσεων που τότε ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση για μετάθεση κατά μία εβδομάδα των εκλογών του 2019 για να ψηφιστούν οι νέοι ποινικοί κώδικες.

«Προφανώς είναι μείζον πολιτικό ζήτημα όσα καταγγέλλει ο κ. Κοντονής», είπε η κυρία Πελώνη.

«Θα πρέπει να σπάσει τη σιωπή του (σ.σ. ο κ. Τσίπρας), να τοποθετηθεί, να απαντήσει ως προς τις καταγγελίες ειδικά σε ότι αφορά τη μετάθεση των εκλογών του 2019 για μια εβδομάδα αργότερα. Θα πρέπει να απαντήσει ποιος ήταν ο λόγος, τι ήταν το τόσο πιεστικό για το οποίο έπρεπε να μεταθέσει τις εκλογές για να ψηφίσει τους νέους ποινικούς κώδικες», τόνισε.

Τι απάντησε για παλαιότερα tweets της κατά υπουργών της ΝΔ

Απαντώντας σεπαλαιότερες αναρτήσεις της στο Twitter, με σχόλιά της κατά υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Πελώνη είπε: «Επειδή σχολίαζα σχεδόν 10 χρόνια πριν σε άλλο πλαίσιο, με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, με την οποία έγραφα κιόλας και σε εφημερίδες; Ή μήπως εγκαλούμαι επειδή δεν έσβησα τα tweets όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική;».

«Θεωρώ ότι αυτή η τακτική των τυμβωρύχων του διαδικτύου, που θέλει να παίξει έναν ρόλο Ιεράς Εξέτασης, είναι μια πολύ φθηνή τακτική που δείχνει και την απελπισία κάποιων» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top