Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τι στάση θα κρατήσει η Ελλάδα

Πελώνη: Αναμένουμε επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις της Pfizer τον Ιούνιο

Επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις της Pfizer τον Ιούνιο αναμένει η Ελλάδα, όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη

Σε αναμονή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο Janssen (της εταιρείας Johnson & Johnson) βρίσκεται η κυβέρνηση.

Όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση περιμένει τις αποφάσεις του ΕΜΑ για να αποφασίσει με τη σειρά της τι στάση θα κρατήσει.

«Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για αυτό το εμβόλιο», είπε η κυβερνητική εκπροσωπος.

Εμβολιασμός: Άδεια έως 3 ώρες στους εργαζόμενους για να εμβολιαστούν

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε και στα 50 εκατ. εμβόλια της Pfizer ,που θα επισπευσθούν για την ΕΕ, λέγοντας πως στην Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατομμύρια εμβόλια και πως θα τα έχουμε τον Ιούνιο.

ΕΜΑ: Συνεχίζεται η παρακολούθηση ασφαλείας του εμβολίου της AstraZeneca

«Βρισκόμαστε στην τελευταία αλλά πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας», τόνισε, σημειώνοντας πως σύμμαχοί μας είναι ο καιρός, τα εμβόλια και τεστ, ενώ εχθρός είναι η κούραση.

Εξάλλου, η κυρία Πελώνη είπε ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός για οριζόντιο εμβολιασμό όσων κατοίκων το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης, στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκων, ενώ «προχωρούν και στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκων».

ΕΜΑ: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Tην επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να κάνει ανακοινώσεις για το εμβόλιο Janssen (της εταιρείας Johnson & Johnson) για τον κορωνοϊό ο ΕΜΑ.

Η χρήση του εν λόγω εμβολίου ανεστάλη την Τρίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αφρική, λόγω της εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών, θρομβοεμβολών.

«Ο ΕΜΑ ερευνά όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και θα αποφασίσει εάν είναι αναγκαία κάποια ρυθμιστική ενέργεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει πάρει άδεια χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ονομασία Janssen, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χορήγησή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top