Τι συζήτησαν Δένδιας – Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη

Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας η συνάντηση

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, έγινε ο Νίκος Δένδιας στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση δεν έγινε στο Φανάρι, λόγω κρουσμάτων, αλλά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση, ενώ μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού.

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη ακόμη τον Πατριάρχη για τη συμπλήρωση φέτος 30 ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και 60 ετών ιεροσύνης.

«Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας», τόνισε ο ΥΠΕΞ.

«Έχουν για εμάς στο υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Βαρθολομαίος είπε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ομογένεια αισθάνονται τις επιπτώσεις των καλών ή κακών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας.

«Ίσως δε θα έπρεπε. Αλλά συμβαίνει κι αυτό», σημείωσε.

Την Πέμπτη θα γίνει τελικά η  συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα συλλυπητήρια της κυβερνησης και του πρωθυπουργού για τον θάνατο στενού του συνεργάτη.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο στην Άγκυρα, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top