Aλλεπάλληλα «χτυπήματα» στον Ερντογάν, από ΕΕ και Ελλάδα - Λιβύη  

Αυστηρή γλώσσα  για μεταναστευτικό - προκλήσεις από Μισέλ, Ντερ Λάιεν   

Στα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» που δέχεται μέσα σε ένα 24ωρο μόλις ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν από ΕΕ, Ελλάδα και Λιβύη αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.          

Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Ερντογάν μετά τις γέφυρες Ελλάδας – Λιβύης

ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 
  
«Πριν από πέντε μήνες που ένας Λίβυος υπουργός είχε μιλήσει για την  προοπτική να συζητήσουμε  μαζί τους  για ΑΟΖ, ο Ερντογάν είχε γίνει «θηρίο», γιατί ό,τι κι αν λέει το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης, άρα ακόμη είναι στον αέρα.  Η απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης να συζητήσει μαζί μας  είναι ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει  στην «απαγκίστρωση»  της Λιβύης από την Τουρκία. Ακόμη όμως κι αν δεν γίνει αυτό και αν δεν τα βρούμε, κάποιοι διπλωμάτες δείχνουν τη Χάγη και το Διεθνές Δικαστήριο το οποίο δε θα αναγνώριζε ποτέ το τουρκολιβυκό μνημόνιο».  

Λίβυος πρωθυπουργός σε Μητσοτάκη: Πρόθυμοι να συζητήσουμε για ΑΟΖ με Ελλάδα

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ»  

Το δεύτερο «χαστούκι», όπως εξήγησε η Κ. Μακρή, το «έφαγε» από τους Ευρωπαίους.   Όπως επισήμανε τα βρήκαν στο… Erasmus, το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών,  τον άδειασαν όμως στα βασικά, αυτά που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.  

Επισήμανε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star:  «Tου είπαν “θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα Ελλάδας Κύπρου” , “πάρε πίσω τους μετανάστες”, δηλαδή ό,τι ακριβώς θέλαμε εμείς. Ήταν μια πολύ κακή μέρα για τον Τούρκο πρόεδρο, που ούτως η άλλως είναι στριμωγμένος στα σχοινιά».  

Στην Άγκυρα Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ- «Καλή η πρώτη συνάντηση» με Ερντογάν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top