Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Ερντογάν μετά τις γέφυρες Ελλάδας – Λιβύης

Οι Έλληνες που ζουν στη Λιβύη εκφράζουν την αισιοδοξία τους

Η Τουρκία πασχίζει να διατηρήσει την επιρροή της στα λιβυκά εδάφη ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις της, με Σύριους μισθοφόρους.

Στην Άγκυρα Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ- «Καλή η πρώτη συνάντηση» με Ερντογάν

Οι Έλληνες που ζουν στη Λιβύη πάντως, εκφράζουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την αισιοδοξία τους μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Λιβύη: Με συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό ξεκίνησε η επίσκεψη Μητσοτάκη

Τα στρατόπεδα έξω από τον αστικό ιστό της Τρίπολης θυμίζουν μελίσσια, καθώς ο Ερντογάν στέλνει διαρκώς στρατεύματα στην περιοχή. Η διπλωματική βεντάλια που έχει ανοίξει η χώρα μας στη Λιβύη, φουντώνει τα αναμμένα κάρβουνα, στα οποία κάθεται ο Τούρκος πρόεδρος.

«Nομίζω στην Τουρκία αυτή η επίσκεψη λιγάκι τους πειράζει τους Τούρκους. Για μας είναι πάρα πολύ καλά, είναι πολύ ενδιαφέρον αυτή η σημερινή συνάντηση. Δεν τους αρέσει, θέλουν να είναι μοναρχία, δε θέλουν να μπουν άλλα κράτη εδώ μέσα» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Δημήτρης Αναστασίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας στη Λιβύη. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη: Οι θέσεις της χώρας μας και οι συναντήσεις

Στρατιωτικός παροξυσμός Ερντογάν – Οι δυνάμεις που διατηρεί στη Λιβύη 

Η Τουρκία έχει απλώσει τα πλοκάμια της στη Λιβύη μέσω παραστρατιωτικών ομάδων, αφού ο Ερντογάν πασχίζει να παραμείνει ως έχει το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο. Για να το επιτύχει αυτό διατηρεί στα δυτικά της χώρας βάσεις με αντιαεροπορικά όπλα, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

Τα εναέρια μέσα που έχει στη διάθεση του αποτελούνται από drones και ελικόπτερα ενώ στα λιβυκά εδάφη στρατοπεδεύουν 6000 μισθοφόροι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από τη Συρία.  Αρκετοί μάλιστα είχαν δημιουργήσει και προβλήματα στον ντόπιο πληθυσμό.

Την ίδια στιγμή στο πλευρό του Χαφτάρ βρίσκονται οι επίλεκτοι μισθοφόροι της Ρωσικής ομάδας βάγκνερ.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top