Μητσοτάκης: Τα «μυστικά» του πρωθυπουργικού ταξιδιού στη Λιβύη

Τι περιμένει η Αθήνα από την Τρίπολη

O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους πρώτους ηγέτες που επισκέπτονται τη Λιβύη, ύστερα από τον διορισμό νέας κυβέρνησης πριν από λίγες ημέρες.

Το ελληνικό ενδιαφέρον για τη χώρα είναι μεγάλο, αφού επιδιώκουμε με κάθε τρόπο την απαγκίστρωσή τους από τον Ερντογάν και την ακύρωση του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. 

Κίνηση - ματ από την Ελλάδα στη Λιβύη 

Η επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη την Τρίτη, την ημέρα δηλαδή που θα βρίσκονται εκεί ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Δένδια, αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναθέρμανση των σχέσεων. Η Ελλαδα στηρίζει την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη - συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων που έχει στείλει ο Ερντογάν. 

Ο πρωθυπουργός θα πει στο νέο Λίβυο ηγέτη πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει το «κλειδί» για την προσέγγισή τους με την Ευρώπη και την ανάπτυξη της οικονομίας τους. 

Στη Λιβύη την Τρίτη Μητσοτάκης και Δένδιας  

Αυτό που περιμένει η Αθήνα από την Τρίπολη είναι μια δήλωση προθέσεων ότι θα εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο και θα ακυρώσει το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Ανώτατες διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι είναι πολύ θετικό πως οι Λίβυοι δεν έχουν προσπαθήσει να το εφαρμόσουν έως τώρα, όσο κι αν βιάζεται ο Ερντογάν. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top