Νέα μέτρα: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ και μετακινήσεις εκτός δήμου

Μόνο τα σαββατοκύριακα διαδημοτική μετακίνηση με τον κωδικό «6»

Σε άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση - Δείτε τι είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, στον ΑΝΤ1

«Ανάσες ελευθερίας» στους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός, με τα νέα μέτρα έδωσε η κυβέρνηση, επιτρέποντας – μεταξύ άλλων – την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου αλλά και την κινητικότητα των πολιτών από δήμο σε δήμο με τον κωδικό «6» για τα σαββατοκύριακα.

Η απαγόρευση, ωστόσο, της μετακίνησης εκτός δήμου με τον κωδικό «6» παραμένει σε ισχύ τις καθημερινές.

Νέα μέτρα από αύριο: Πώς μπορείτε να μετακινηθείτε το Σαββατοκύριακο

Την ίδια ώρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται από τη Δευτέρα 5 Απριλίου για αγορές σε καταστήματα του λιανεμπορίου (με 3ωρο χρονικό περιορισμό, με μήνυμα στο 13032 και με ραντεβού), αλλά και για κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών.

Ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι δεν μπορείτε να πάτε σε σούπερ μάρκετ άλλου δήμου, είτε τις καθημερινές είτε τα σαββατοκύριακα.

Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν θα έχουμε επαρκή self tests

«Δεν θα επιτρέπεται να πάμε, για παράδειγμα, από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο», είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Έτσι, για αγορές σε σούπερ μάρκετ ισχύει ο περιορισμός εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι, ανεξαρτήτως μέρας (καθημερινή ή σαββατοκύριακο).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top