Αποκάλυψη Star: Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ τον Μάιο στο Σότσι  

Οι Ρώσοι εξαίρουν τις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας 

Τον Μάιο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει στο Σότσι, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Δένδιας Λαβρόφ

Από παλαιότερη συνάντηση Δένδια - Λαβρόφ 

Στη Λιβύη την Τρίτη  Μητσοτάκης και Δένδιας 

Η επίσκεψη θα γίνει 6 μήνες μετά την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, αποδεικνύοντας ότι «σπάει» σιγά - σιγά ο πάγος των τελευταίων ετών, επί υπουργικής θητείας Νίκου Κοτζιά στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Άλλωστε και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών ήρθε φέτος στην Ελλάδα μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. 

Μητσοτάκης: Ξεχωριστής σημασίας η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού

«Τι δείχνει αυτό; Ότι η Μόσχα θέλει να έχει σχέσεις με την Αθήνα και αυτό γιατί θέλει και μια ισχυρή φωνή στην ΕΕ» τόνισε η Κ. Τσαμούρη. Γεγονός που φαίνεται και από τις «θερμές» δηλώσεις Λαβρόφ, ο οποίος αναφερόμενος στην επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, δήλωσε ότι «οι σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας βασίζονται σε αιώνες φιλίας, πνευματικής και πολιτιστικής εγγύτητας". Τη σκυτάλη πήρε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία συνέχισε την «επίθεση» φιλίας προς τη χώρα μας. 

Δένδιας σε Λαβρόφ: Γραφείο ταξιδιών για τζιχαντιστές η Τουρκία!

Η συνεργασία Ρωσίας - Ελλάδος βρίσκεται σε ένα σύγχρονο επίπεδο. Παρά την περίπλοκη κατάσταση του κορωνοιού και της πανδημίας, ο πολιτικός διάλογος (μεταξύ των χωρών μας) διατηρείται». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top