ΝΔ: Να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν ήξερε για τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη

Τι είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών που προκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ

Γιάνης Βαρουφάκης

Η κυβέρνηση καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν ήξερε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος ήρθε μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη σε διαδικτυακή του συνέντευξη, κατά την οποία είπε ότι ηχογραφούσε όλα τα eurogroups και τα έδινε σε στικάκια, όπως είχε υποχρέωση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης».

Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε διαδικτυακή συνέντευξη του στον Μανώλη Κοττάκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι: «Το ηχογραφημένο, βεβαίως, και έγινε. Όλα τα eurogroups τους τα έδινα με στικάκια, όπως είχα υποχρέωση. Ελπίζω να το κάνει και ο κ. Σταϊκούρας. Πιστεύετε ότι ο κ. Σταϊκούρας αυτή τη στιγμή έχει δικαίωμα να πηγαίνει στο eurogroup να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για το αν θα χαλαρώσει ή αν δεν θα χαλαρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο και μπορεί να μην ξέρει ο πρωθυπουργός τι ειπώθηκε εκεί μέσα;».

Αναφερθείς στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «δεν έχει καμία σημασία τι λέει εκείνος για μένα ή εγώ για εκείνον. Δε θα ξέρατε ούτε εμένα ούτε εκείνον αν δεν είχε πτωχεύσει η χώρα το 2010 [...]. Αυτά που έλεγα πριν την 5η Ιουλίου του 2015, είναι ακριβώς αυτά που λέω και τώρα, επικαιροποιημένα και όχι μεταλλαγμένα. Δε μιλάω για αυταπάτες ούτε ότι σώσαμε την χώρα εφαρμόζοντας το μνημόνιο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top