Lockdown: «Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Απόσπασμα από όσα είπε στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει το άνοιγμα της αγοράς, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα δε δίνουν το «πράσινο» φως για το πολυπόθητο άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα.

Πότε θα ανοίξουν τελικά σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο με τα νέα δεδομένα

«Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί» είπε. 

Το ίδιο άφησε να εννοηθεί χθες και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όταν ρωτήθηκε για την επαναλειτουργία της αγοράς. «Χρειάζεται χρόνος» ήταν η απάντησή του. 

Λιανεμπόριο: Αμφίβολο το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, «πάει» για τις 5 Απριλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ανάλογα με τα κρούσματα είτε στις 29 Μαρτίου με click away για παραλαβή προϊόντων με ραντεβού από το κατάστημα και SMS που θα ισχύει για τρεις ώρες, είτε στις 5 Απριλίου. Σε μία παραλλαγή του σχεδίου, τα ψώνια θα επιτραπούν μόνο εντός του δήμου διαμονής. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να ανοίξουν και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν. 

Γιατί ανοίγει η αγορά με 3.000 κρούσματα ενώ έκλεισε με 1.300

Ωστόσο, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων και διασωληνωμένων αναβάλλουν το άνοιγμα της αγοράς. Η πρωτεύουσα εξακολουθεί να «βράζει» και το ΕΣΥ να ασφυκτιά.

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Πάντως, σύμφωνα με την εκτίμηση του Στέλιου Πέτσα, το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού και οι πολίτες να γιορτάσουν την Ανάσταση στο χωριό. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top