Γιατί ανοίγει η αγορά με 3.000 κρούσματα ενώ έκλεισε με 1.300

Το σκεπτικό της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων   

Δείτε στο video τι ανέφερε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το παράδοξο του ανοίγματος των καταστημάτων με  3.000 κρούσματα   

Στο παράδοξο του ανοίγματος των καταστημάτων με πάνω από 3.000 κρούσματα όταν το lockdown που βρίσκεται σε ισχύ είχε επιβληθεί με 1.300 κρούσματα, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα με πράσινο φως της Επιτροπής 

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε η Κ. Μακρή, στις 11 Φεβρουαρίου τα καταστήματα έκλεισαν με 1.327 κρούσματα, ενώ σήμερα 19 Μαρτίου, με την απόφαση πλέον να ανοίξουν να δείχνει ειλημμένη, τα κρούσματα είναι 3.073!      

Κορωνοϊός: 3.073 νέα κρούσματα σήμερα - 645 οι διασωληνωμένοι

Κυβερνητικές πηγές δικαιολογούν το «παράδοξο» του ανοίγματος των καταστημάτων και άλλων δραστηριοτήτων επισημαίνοντας ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα το άνοιγμα των κομμωτηρίων και  η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο δεν επιβαρύνουν την υγειονομική κατάσταση, ενώ η «εκτόνωση» με μέτρα κρίνεται επιβεβλημένη. Όπως υποστηρίζουν το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη συγκυρία είναι οι επισκέψεις σε σπίτια, λόγω έλλειψης άλλης δυνατότητας. Επισημαίνουν  επίσης ότι ανοίγει ο  καιρός και «δεν μπορείς να κρατήσεις τον κόσμο μέσα». 

Μητσοτάκης στο CNΝ: Xαλάρωση των μέτρων για κορωνοϊό το επόμενο 48ωρο! 

«Ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να ξανα- αλλάξουν ούτε τα μέτρα ούτε τα επιχειρήματα» κατέληξε η Κ. Μακρή στο σχολιό της.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top