Μητσοτάκης στο CNΝ: Xαλάρωση των μέτρων για κορωνοϊό το επόμενο 48ωρο! 

Η Ελλάδα περιμένει μεγάλη αύξηση του τουρισμού με το πιστοποιητικό

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN

«Θα κάνουμε ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, κατά τη συνέντευξή του σήμερα στο CNN και τη Julia Chatterley. «Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού» επισήμανε χαρακτηριστικά για το ίδιο ζήτημα.   

«Περιμένω σύντομα να υπάρξει «επιπεδοποίηση»  αυτού του κύματος της πανδημίας» τόνισε, ενώ  συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά παραδέχθηκε ότι το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε πίεση, λόγω του νέου κύματος κορωνοϊού, αλλά πρόσθεσε  ότι αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα του προηγούμενου μήνα «θα είμασταν χειρότερα». 

Με αφορμή το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο ανακοινώθηκε από  την ΕΕ και την πρόταση που έκανε πρώτος,  ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ανακοίνωσε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου.  

Πρ.Κομισιόν: Χαιρετίζει την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, στηριζόμαστε πολύ στον τουρισμό.  Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για  να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια» τόνισε ο πρωθυπουργός.   

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός  ανέφερε ότι «έχομε  έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην ΕΕ» και ότι θα συνεχισθεί κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΜΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top