Πελώνη: Δε θα πληρώνουν οι πολίτες τους φαρμακοποιούς για το self-test

Παρεμβάσεις στα μέτρα για να μη γίνονται συγκεντρώσεις στα σπίτια

Αντιμέτωποι με συνέπειες θα βρεθούν όσοι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να βοηθήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως προειδοποίησε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τους νόμους», υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως το ΕΣΥ έχει δεχθεί μεγάλη πίεση και πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, διευρύνοντας τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Πώς φτάσαμε στην επίταξη γιατρών - Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες

Υπενθυμίζεται ότι η επίταξη αφορά 206 γιατρούς κάτω των 60 ετών, στις ειδικότητες της της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Lockdown: Στόχος να μη γίνονται συγκεντρώσεις στα σπίτια

Για στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια έκανε λόγο η Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στην πρώτη χαλάρωση των μέτρων, η οποία ισχύει από σήμερα.

«Αφορούν πρωτίστως τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας καθώς και βαλβίδες εκτόνωσης για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε σπίτια και σε κλειστούς χώρους», υπογράμμισε.

Λιανεμπόριο: Αμφίβολο το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, «πάει» για τις 5 Απριλίου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έκανε λόγο για προσαρμογές στα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας, αλλά και τη βελτίωση του καιρού.

Self-test: Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του

Η κυρία Πελώνη είπε πως η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά, από αρχές Απριλίου, σε δωρεάν παροχή self- test σε όλον τον πληθυσμό.

Self test: Όσοι βγουν θετικοί θα το δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα

Όπως τόνισε, κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ένα τεστ ανά εβδομάδα, δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στον φαρμακοποιό.

«Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού», σημείωσε.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δε θα δίνεται κάποιο αντίτιμο στους φαρμακοποιούς για τη χορήγησή τους στους πολίτες, ωστόσο τόνισε πως γίνονται συζητήσεις με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) για να δίνεται στους φαρμακοποιούς ένα συμβολικό αντίτιμο, σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες δεν επιθυμούν να κάνουν το test στο σπίτι και ζητούν τη συνδρομή τους.

Άλλοι 1.500.000 εμβολιασμοί τον Απρίλιο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις 6-7 ευρωπαϊκές χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού.

Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε μια κανονική Ελλάδα από Σεπτέμβριο

Όπως είπε, ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1.500.000.

«Στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου», σημείωσε, τονίζοντας πως τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β΄, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, καθώς και ο γενικός πληθυσμός.

Επίταξη γιατρών: Προειδοποίησε για συνέπειες εάν δεν ανταποκριθούν

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top