Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών;

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Κικίλια με ιδιώτες γιατρούς

To ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις συζητήσεις του Βασίλη Κικίλια με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων

Άκαρπες ήταν οι συζητήσεις που είχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλη της χώρας αναφορικά με το ζήτημα της προσφοράς υπηρεσιών από τους ιδιώτες γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Δωρεάν rapid test κάθε εβδομάδα για όλους – Πώς θα γίνονται στο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε. Έτσι, το πρόβλημα στο ΕΣΥ που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση παραμένει μεγάλο και άλυτο. Από τους 200 γιατρούς με ειδικότητες παθολογίας, πνευμονολογίας, γενικής ιατρικής και αναισθησιολογίας που ζήτησε η Πολιτεία να συνδράμουν στη «μάχη» κατά της πανδημίας, μόνο 55 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν.

«Ανάσα» στην καραντίνα: Τι ανοίγει από τη Δευτέρα 

Έτσι είναι πολύ πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται καθημερινά, και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με κρίσιμες ειδικότητες γιατρών δείχνει επιτακτική. 

Rapid test στο σπίτι: Τι θα κάνει όποιος βρεθεί θετικός

Yπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης είχε προειδοποίησει πως αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί στην έκκληση για βοήθεια, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων. 

Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

Τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής λιγοστεύουν και χθες είχαμε αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους για φέτος, και ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 649 διασωληνωμένους - 2.785 νέα κρούσματα

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

  • 649 ασθενείς σε μονάδες ενταντικής θεραπείας
  • 64 θανάτους
  • 2.785 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top