Τσίπρας: Μεγάλη αποτυχία η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση 

«Σε καμία χώρα τόσο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown» 

Αλέξης Τσίπρας Βουλή

«Μεγάλη αποτυχία» χαρακτήρισε σήμερα τη συνολική διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και το παρατεταμένο lockdown, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή. 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για νέο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Τσίπρας 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχουν περάσει 12 μήνες από την αρχή πανδημικής κρίσης, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα lockdown. «Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά» ανέφερε. 

Χαρδαλιάς: Ξεχάστε την Τσικνοπέμπτη - Μόνο σε στενό κύκλο το «τσίκνισμα»  

Για τις συγκρίσεις με την ΕΕ ρώτησε την κυβέρνηση αν γνωρίζει άλλη ευρωπαϊκή χώρα «να έχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο lockdown σαν το δικό μας;».

«Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση».  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ισπανία τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με αυξημένα τεστ και σε πολλές περιοχές της, όπως τη Μαδρίτη και η εστίαση με αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα. Στο Βέλγιο τα σχολεία και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά».

«Κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι δεν πάει καλά», είπε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της  «ενώ έχει καταστραφεί» και η δημόσια υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών για το σύστημα υγείας και η οικονομία, όπως είπε. Τόνισε ότι «δεν χωράει προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα» και κάλεσε την κυβέρνηση  να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες.

Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στην Αττική!  

«Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «αυτό που απέπνεε ο πρωθυπουργός ήταν ότι οσονούπω ανοίγουμε» και έχουμε φτάσει στο σημείο, είπε, τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι στο κόκκινο ξανά.  

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top