Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για νέο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Τσίπρας 

Δέσμευση για άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών    

Δείτε τι δήλωσε ο  Α. Τσίπρας για το σχέδιο για νέο ΕΣΥ και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας      

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέπτυξε σε διαδικtυακή εκδήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μία μικρή επανάσταση» που θα περιλαμβάνει αύξηση των δαπανών ώστε να φθάσει σε βάθος τετραετίας στον ευρωπαικό μέσο όρο που είναι 7% του ΑΕΠ και θα ξεκινήσει με μία ένεση από τον πρώτο χρόνο, ύψους 3 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονη ανακατανομή των δαπανών στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου αξιοποίησης των πόρων.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είστε εκτεθειμένοι με τους χειρισμούς σας»

O κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε για την άμεση πρόσληψη 5. 500 υγειονομικών και την πρόσληψη 10.000 επιπλέον υγειονομικών σε βάθος τριετίας.  

Ξεκινώντας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας: «Ένα χρόνο μετά είμαστε για μια ακόμη φορά στο σημείο μηδέν. Σήμερα που μιλάμε, τα νοσοκομεία της Αττικής, παρά τα μεγάλα λόγια περί ενίσχυσής τους, για 3η φορά το τελευταίο χρόνο, είναι στο κόκκινο. Και ας μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο πέμπτο συνεχόμενο μήνα λοκντάουν και παρόλα αυτά η Αττική κινδυνεύει να ζήσει ό,τι η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη. Οι ευθύνες τις κυβέρνησης είναι προφανείς».

«Έκρηξη» κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 2.353 νέα το τελευταίο 24ωρο

Σημείωσε ακόμη ότι από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, πάνω από 6.500 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Αν είχαμε ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, πολλοί από αυτούς θα είχαν προσέλθει έγκαιρα στα νοσοκομεία και η εξέλιξη της υγείας τους μπορεί να ήταν διαφορετική. Αν είχαμε επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές και ικανοποιητικό αριθμό κλινών στις ΜΕΘ, δεν θα χρειαζόταν τα νοσοκομεία μας να θεραπεύουν σχεδόν αποκλειστικά ασθενείς COVID και να γίνεται επιλογή ασθενών που θα χειρουργηθούν.

Κρούσματα σήμερα: Τα 1.159 στην Αττική- «Βράζουν» Πειραιάς και κέντρο

Ο κ . Τσίπρας υποστήριξε ότι καίτοι η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας, «ωστόσο είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα, ίσως την πρώτη κιόλας μέρα μετά την έξοδο από την πανδημία, κάποιοι θα ξεχάσουν εύκολα όλα αυτά που μας φανέρωσε η ίδια η πραγματικότητα».

Ακολούθως ξεκαθάρισε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Υγεία αποτελεί ύψιστο δημόσιο αγαθό...Σήμερα, λοιπόν, ως δημοκρατική δύναμη ευθύνης, αλλά και ως η επόμενη κυβέρνηση αυτού του τόπου, ανακοινώνουμε δημόσια το Σχέδιό μας για την Υγεία: το νέο ΕΣΥ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top