Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είστε εκτεθειμένοι με τους χειρισμούς σας»

Τι είπε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εκ νέου κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να κρατήσει την κ. Μενδώνη στη θέση της άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του, ενώ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποκρισία λέγοντας ότι αν ενδιαφερόταν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου δεν θα είχε στην κυβέρνηση την κ. Αγαπηδάκη που έχει επιτεθεί με χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Γιατί στηρίζετε με τόσο πάθος την κ. Μενδώνη;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να καρπωθεί το ελληνικό «metoo»: «Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ ξεκίνησε επί Τραμπ. Επιχειρήματα για μικρά παιδιά».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα σχόλια του διαδικτύου, τονίζοντας ότι «υπάρχει ένα τμήμα αρνητικό, το οποίο καταδικάζουμε. Αν δεν υπήρχε το θετικό του τμήμα δεν θα μπορούσαν όμως να αναδειχθούν άλλα ζητήματα. Από την κομπίνα του Σκόιλ Ελικίκου και τις μάσκες στα σχολεία αλλά και τα ατοπήματά σας σε Πάρνηθα και Ικαρία βγήκαν από το διαδίκτυο. Κι όταν δεν σας αρέσουν αυτά που βγαίνουν δίνετε εντολή ακόμα και στην ΕΡΤ να δίνει ο κ. Ζουλας ντιρεκτίβες να μην παίζουν πλάνα από Ικαρία και φωτογραφίες του Λιγνάδη μόνου του».

Ο κ.  Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ελέγξει τη δημόσια τηλεόραση, ενώ αναφερόμενος το θέμα της κ. Μενδώνη  είπε ότι το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπεται.  «Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση για παιδεραστία;

«Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως «μας εξαπάτησε». Αλήθεια ποιους;

Μητσοτάκης για Λιγνάδη: «Δεν τον γνώριζα. Πήγα μία φορά σε παράστασή του»

Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως: «Αν ήθελα να φερθώ μικροκομματικά θα σας έλεγα να κρατήσετε την κ. Μενδώνη».

Αλέξης Τσίπρας Βουλή δευτερολογία

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm για τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να σταματήσει η σπέκουλα με τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη ότι η ασέλγεια μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό σταματήστε την σπέκουλα. Όπως σε όλες τις ποινές η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια, αλλά η ποινή που εκτίεται είναι τα 2/5 και όχι το 1/3. Στη μεταρρύθμιση συμμετείχαν αξιόλογοι νομικοί από όλο το φάσμα. Ο συνολικός χρόνος όμως θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι ήταν μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

#metoogreece.gr: O νέος ιστότοπος για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

«Ευνοϊκή διαχείριση έγινε μόνο για τον κ. Νίκο Γεωργιάδη. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Αναφερόμενος στις αναφορές του πρωθυπουργού να καταδικαστούν οι υβριστικές αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Μου ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίψατε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Κάνατε αναφορά στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά για την αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Θα ήθελα να με ενημερώσει η κ. Αγαπηδάκη για τη δουλειά που κάνει στα ανήλικα. Αν όμως δέχεται η ίδια να μιλά με εγκληματικά ανήθικους, και δολοφόνους. όπως μας χαρακτήριζε τότε. Να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου; Μιλάμε για στελέχη σας, όχι για δημοσιογράφους. Αδωνις Γεωργιάδης, Ρωμανός. Που έλεγαν ότι ήρθαν τα ΟΥΚ να με σώσουν και μας χαρακτήριζαν συμμορία. Αυτοί είστε. Σας τα χαρίζω»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top