Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Γιατί στηρίζετε με τόσο πάθος την κ. Μενδώνη;»

«Διαχωρίζω τη θέση μου από όσα ανεύθυνα γράφονται στα social media»

«Μπροστά στα μάτια όλων έγινε μια χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης σχετικά με την υπόθεση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση για παιδεραστία;

«Αν κάποιο κριτήριο αθωότητας αμφισβητείται και πολύ σοβαρά είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Γιατί όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση, μια βαριά σκιά σε αυτή την αίθουσα πλανιέται, πίσω και πάνω από εσάς -αν και δεν είναι στα έδρανα, η σκιά της υπουργού Πολιτισμού της κ. Μενδώνη», τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

O Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για Μενδώνη και Λιγνάδη

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στηρίζει και προστατεύει την κ. Μενδώνη «επειδή δήθεν ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό» και πρόσθεσε σκωπτικά «ε, αλλάξτε τη, βάλτε τη στη θέση του κ. Γεωργιάδη.

Μάλιστα σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι κινήθηκε με την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

O κ. Τσίπρας τόνισε πως παίρνει σαφέστατες αποστάσεις από όλες τις χυδαιότητες του δημοσίου λόγου.

Μητσοτάκης για Λιγνάδη: «Δεν τον γνώριζα. Πήγα μία φορά σε παράστασή του»

«Αλλά έχω μία απορία κύριε Μητσοτάκη, μια ειλικρινής απορία: Με ποιους είναι η έγνοια σας τούτη την ώρα; Με τα θύματα ή με τους θύτες; Με το να ενθαρρύνετε τα θύματα να μιλήσουν ή με το να προφυλάξετε τους θύτες από “τα σκυλιά”; Ετσι είπε ο κ. Γεραπετρίτης. Ότι τελικά ζητήθηκε η παραίτηση του Λιγνάδη όταν δημοσιεύθηκε η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. , αλλά δεν το είπατε δημόσια για να μην διαπομπεύσετε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, να μην τον ρίξετε στα σκυλιά. Από σεβασμό στον Λιγνάδη, δηλαδή, αποκρύψατε την αλήθεια των θυμάτων. Και το δράμα τους. Αυτό κάνατε; Και βάλατε τον δύσμοιρο τον κυβερνητικό σας εκπρόσωπο, που δεν λέει λέξη χωρίς την έγκρισή σας, να αυτοεξευτελιστεί. Και να αποδώσει την παραίτηση σε “προσωπικούς λόγους”. Κάνοντας έτσι άλλο ένα βήμα, ένα άλμα θα έλεγα, στην προσπάθεια συγκάλυψης».

O Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για Μενδώνη και Λιγνάδη

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θέλει να διαχωρίσει τη θέση του «από όσα ανεύθυνα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Διαφωνώ κατηγορηματικά με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίο σας καταλογίζει. Καταδικάζουμε την ασυδοσία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είστε βαρύτατα εκτεθειμένος κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top