#metoogreece.gr: O νέος ιστότοπος για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας, όπως ανακοίνωσ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

«Το ελληνικό metoo είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο για να ακουστούν οι φωνές όσων καταγγέλλουν κακοποίηση. Γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση για παιδεραστία;

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:

  • πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας
  • δημιουργία της διαδικτυακής πύλης metoo.gov.gr
  • πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Μητσοτάκης για Λιγνάδη: «Δεν τον γνώριζα. Πήγα μία φορά σε παράστασή του»

«Αλλάζει ο ποινικός κώδικας. Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια».

Μεταξύ όλων των άλλων πρωτοβουλιών ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο ιστοτόπων, του metoogreece.gr και του metoo.gov.gr (θα ενεργοποηθεί σύντομα) στην οποία θα μπορεί κανείς να πληροφορείται όλα όσα ψάχνει γύρω από αυτό το θέμα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε θύματα να κάνουν και live σε chat τις καταγγελίες τους.

Πρόκειται για ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

 

Ειδικό μητρώο για επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά 

«Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό, το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Γιατί στηρίζετε με τόσο πάθος την κ. Μενδώνη;»

Πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

«Θεσπίζουμε και τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης, γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη» είπε για να προσθέσει ότι θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά τη φετινή χρονιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top